Jared Leto a saját fejével a hóna alatt mindenkit kiakasztott

Az excentrikus színész elég sajátságosan értelmezte a camp stílus fogalmát a Met gálán.

1995 óta minden év májusának első hétfőjén rendezik meg a Met gálát, ami elvileg egy adománygyűjtő esemény a New York-i Metropolitan Múzeum Costume Institute nevű részlege számára, valójában azonban egy jó ideje inkább puccparádé celebeknek. A buli idei tematikája a camp divatstílus volt, így a meghívottak ennek megfelelően öltöztek fel az eseményre.

Forrás: Rabbani and Solimene Photography / WireImage / Getty Images

 

A „camp” fogalmát Susan Sontag terjesztette el 1964-es tanulmánya, a Notes on ‘Camp’ segítségével, de a jelek szerint a(z elsősorban a túlzásokhoz, a giccshez és a meleg kultúrához kapcsolódó) stílus fogalma a mai napig sem tisztázott. Jared Leto számára legalábbis biztos nem az, ő ugyanis a saját fejéről készült élethű utánzattal jelent meg a partin.

Igaz, a színész emellett egy, a Gucci divatház által tervezett női ruhát is viselt, talán ezzel kívánt adózni a campnek, de a „levágott” fej mellett ez valószínűleg nem sokaknak tűnt fel. Leto egyébként nem volt irigy, és kölcsönadta a fejét sztárpajtásainak is, így például Shawn Mendes is játszhatott vele egy kicsit. Az excentrikus színész amúgy tavaly – amikor a katolicizmus és a divat kapcsolata volt a téma – szerényen csak Jézusnak öltözött.

A Twitter népe persze nem tudott szó nélkül elmenni a két fejjel parádézó sztár mellett, így született pár vicces bejegyzés (a legjobb talán az, amikor a felhasználó a szintén jelenleg futó Trónok harcával és SPOILER! Ned Starknak még az első évad végén levágott fejével hozta össze a Met gálát és Letót). Mások viszont arra hívták fel a figyelmet, hogy Jared Leto igazából sehol sincs Ezra Millerhez képest, aki nem kevesebb mint három és fél pár szemet viselt aznap az arcán. A többi magamutogató celebről ide kattintva láthatunk egy száznál is több fotóból álló galériát.


(via Uproxx)