Jason Momoa fog a Minecraft-filmben ügyeskedni

Már csak ez hiányzott.

Kezdenek újra divatba jönni a videójátékon alapuló filmek, a Sonic nagyot megy a mozikban, a Free Guy-ból is franchise lehet, és most zöld utat kapott egy Minecraft-adaptáció is.

A svéd Markus Persson által megalkotott, nyílt világú sandbox videójáték eddig több mint 200 millió példányban kelt el, havi szinten pedig 126 millióan játszanak vele, ami rekord. 2014-ben a játék fejlesztésével és kiadásával foglalkozó céget 2.5 milliárd dollárért felvásárolt a Microsoft. A Minecraftban a játékosok egy blokkokból álló, pixeles, 3D világot fedezhetnek fel, felhasználhatják annak a nyersanyagait, eszközöket készíthetnek, építményeket építhetnek, és a játék módjától függően harcolhatnak számítógép vezérelte ellenségekkel, vagy akár együttműködhetnek más játékosokkal.

A Warner Bros. égisze alatt készülő filmet már régóta fejleszti a Dűnét is jegyző Mary Parent és Roy Lee producer, illetve a 2018-ban elhunyt Jill Messick, aki posztumusz produceri kreditet fog kapni. A rendezésre korábban Shawn Levy (Éjszaka a múzeumban, Free Guy) és Rob McElhenney (Felhőtlen Philadelphia) is esélyes volt, de végül Jared Hess (Nevetséges Napóleon, Nacho Libre) lett a befutó, a főszerepre pedig Jason Momoát nézték ki, aki még nem írt alá, de a Hollywood Reporter értesülései szerint már a tárgyalások utolsó szakaszában vannak. A rendezőjelöltek névsora alapján valószínűsíthető, hogy a stúdió egy komédiában gondolkodik.

Momoa jövőre érkezik az Aquaman folytatásával, és ahogy arról mi is beszámoltunk, ő lesz a Halálos iramban 10 gézengúza.

Via: THR / Wikipedia