Jason Momoa szerint „ki kell vizsgálni ezt a sz*rt”, vagyis az Igazság Ligája pótforgatását és az azóta történteket

A sztár megvédte Ray Fishert, aki szerint Joss Whedon és a producerek nagyon mérgező légkörben forgatták újra Zack Snyder filmjét.

Ahogy közeledik a Zack Snyder-féle Az Igazság Ligája, az elhíresült Snyder's Cut HBO-s premierje, úgy borul ki egyre több csontváz a szekrényből azzal kapcsolatban, pontosan miért is kellett távoznia a rendezőnek a produkció éléről, és az ő 4 órás, sötét víziójából miért és hogyan csinált Joss Whedon végül egy harsogóan vidám ellen-Bosszúállókat. Ray Fisher, aki a 2017-es képregényfilmben a félig robot Cyborgot alakította, hetek óta azzal támadja a Warnert, hogy Az Igazság Ligája utóforgatása mérgező légkörben zajlott, Joss Whedon rendező, valamint két producer, Geoff Johns és Jon Berg „szakszerűtlenül dolgoztak”.

A történet számos pontja homályos egyelőre, mert Ray Fishert egyrészt szigorú szerződések kötik a Warnerhez, ami a nyilvános megszólalásait érinti, ezért csak rébuszokban beszélhet, konkrétumokat nem mondhat. Az biztos, hogy Cyborg karakterét a Whedon-féle változatban alaposan megkurtították ahhoz képest, amennyi publikus a Snyder's Cut sztorijából – könnyen lehet, hogy ezt nem megfelelő tapintatossággal (esetleg szerződést szegve) tette meg a Warner, Ray Fisher viszont túl kis hal ahhoz Hollywoodban, hogy erélyesen felemelje ez ellen a hangját, vagy a színészek szakszervezete részéről erélyes fellépést sürgessen a szakszerűtlen rendezői és produceri munka miatt.

Amennyiben tényleg igazak a színész állításai a mérgező légkörben zajló utóforgatásról, az a Warner Bros. felső vezetésére nézve komoly konzekvenciákkal járhat. A stúdió épp ezért egy belső vizsgálatot rendelt el Fisher szavainak valóságtartalmát ellenőrizendő – ám a színész a vizsgálattal kapcsolatban is kritikát fogalmazott meg nemrég. Nem volt ugyanis hajlandó részt venni egy bizonyos Zoomos online beszélgetésen, miután megtudta, hogy a tárgyaláson nemcsak ő és a Warner alkalmazottja, hanem egy korábban nem említett harmadik fél is részt vesz. Ezt a Warner a vizsgálat hátráltatásaként értékelte, Fisher viszont arról beszél most, hogy a stúdió „kétségbeesett és kapkodó kísérletekkel próbálja meg hiteltelenné tenni őt a vezetők védelmében”. 

A sok homályos pont és Ray Fisher nem túl nagy ismeretsége miatt ez az ügy valóban nem keltett eddig különösebben nagy hullámokat – egészen mostanáig! A Warner blockbusterek egyik legnagyobb sztárja, Jason Momoa ugyanis karcos üzenetben állt ki kollégájáért, nem fukarkodva a csúnya szavakkal:

MEG KELL ÁLLÍTANI EZT A SZART, ÉS UTÁNA KELL NÉZNI, MIT TAPASZTALT @ray8fisher ÉS MINDENKI MÁS A @wbpicture FELÜGYELETE ALATT! MEGFELELŐ VIZSGÁLAT KELL! Átbaszásnak érzem, hogy egyes emberek az engedélyem nélkül kamu Frosty the Snowman-közleményt adnak ki [ez Momoa következő Warner-filmje], amivel megpróbálják elterelni a figyelmet arról, hogy Ray Fisher arról beszélt, hogy az Igazság Ligája pótforgatásán szar módon viselkedtek velünk. Komoly dolgok történtek. Ki kell vizsgálni, és az embereket felelősségre kell vonni! # RayFisherrelVagyok Aloha! j

(via The Independent & NME.com)