Jennifer Lawrence újra munkában

A sztár egy év szünetet tartott, utoljára a Vörös verébben láthattuk, de hamarosan ismét forgat.

A színésznő ráadásul nem egy blockbusterben tér vissza (bár igaz, hogy a június 6-án érkező X-Men: Sötét Főnixben is benne lesz, de annak nem ő az igazi főszereplője, hanem a címszerepet alakító Sophie Turner), hanem visszatér a gyökereihez, és egy független filmben vállalt szerepet.

Az A24 és az IAC FILMS berkeiben készülő titkos projektről annyit lehet csak tudni, hogy a neves színházi rendező, Lila Neugebauer nagyjátékfilmes debütálása. Neugebauer korábban is dolgozott már sztárokkal, hiszen nemrég a Broadwayen rendezte Lucas Hedgest (A régi város, Lady Bird, Három óriásplakát Ebbing határában, Egy fiú hazatér), Joan Allent (Bourne filmek) és Michael Cerát (Juno) a The Waverly Gallery című darabban.

Forrás: Kevork Djansezian / Getty Images

 

A független filmgyártó, az A24 számára ezzel együtt hatalmas fogásnak számít Jennifer Lawrence megszerzése, hiszen korábban az Örökség című horroron és az azt rendező Ari Aster új filmjén, a Midsommaron kívül főleg a Sundance Fesztiválon népszerű alkotásokat gyártottak. Lawrence-nek egyébként a 2010-es független alkotás, a Winter's Bone – A hallgatás törvénye volt az első fontosabb filmje (azért kapta első Oscar-jelölését is), szóval lehet, hogy nosztalgiázni akar az új munkával.

A színésznő 2018 februárjában jelentette be, hogy egyéves szünetet tart, hogy politikai aktivista tevékenységére és a szociális munkára összpontosíthasson. A döntést a sztár azután hozta, hogy zsinórban egymás után lenyomta a Joyt, az Utazókat, az Anyám!-at és a Vörös verebet. A fent említett X-Men: Sötét Főnixnek már 2017 októberében lezárultak a produkciós munkálatai, szóval Lawrence-nek több mint egy év kihagyás után a mostani lesz az első filmje, amire aláír. A forgatás júniusban kezdődik, New Orleansban.


(via IndieWire)