Jerry Bruckheimer, a Top Gun producere mesélt a film születéséről és további terveiről

A Top Gun: Maverick egy nap után máris újabb bevételi rekordot döntött

Tegnap megírtuk, hogy a Top Gun folytatása Tom Cruise karrierjének legerősebb premierbevételét produkálta: 124 millió dollárt. Elképesztő összeg, annak fényében pedig még inkább az, hogy filmjei közül eddig a Világok harca hozta a legtöbbet az első hétvégén, 64,9 millió dollárt. Ám ha ez nem lenne elég, tegnap is megdöntött egy bevételi rekordot. Május utolsó hétfőjén, azaz tegnap nemzeti ünnep volt az Egyesült Államokban: a Memorial Day, azaz az Emlékezet napja – ezen a napon azokról a személyekről emlékeznek meg, akik az amerikai fegyveres erőknél teljesített szolgálatuk közben az életüket vesztették. Az ünnepi bevétellel együtt a Top Gun: Maverick 156 milliónál tart, míg világszerte (amiben Kína és Oroszország nincs benne, mert nem vetítik a filmet) 252,7 millió dollár az összbevétel.

Jerry Bruckheimer producer (olyan szuperprodukciók köthetők a nevéhez, mint A szikla, Con Air, Armageddon, A Sólyom végveszélyben, Mint a villám, A Karib-tenger kalózai-sorozat, a Beverly Hills-i zsaru, A nemzet aranya, no meg az eredeti Top Gun is, sorozatok közül például a Döglött akták és az egész Helyszínelők-franchise) eddigi legnagyobb Memorial day-i nyitóbevétele A Karib-tenger kalózainak 3. része volt, az 3 millió dollárral maradt el Tom Cruise filmje mögött. Úgy tűnik, nagyon megérte, hogy a világjárvány idején rendre eltolták a bemutatót.

Forrás: Paramount

 

A producer mesélt a folytatás már-már mesébe illő születéséről is, ugyanis egyáltalán nem volt tervbe véve. Forgatókönyvük, de még csak ötletük sem volt. Aztán Joseph Kosinski, a Tron: Örökség és a Feledés rendezője (utóbbi film főszereplője Tom Cruise volt) elment Párizsba, ahol a színész épp Mission: Impossible-t forgatott. Ott bemutatott  egy prezentációt, hogyan képzeli el a Top Gun folytatását.

Tom felragyogott, felhívta a Paramount vezetőjét, és ezzel beindult a dolog.

A végeredményt látva rendkívül elégedett: többször közönséggel együtt nézte meg a filmet, és a vetítés után kifelé jövet csupa elégedett, feldobott embert látott.

Mindenféle közönségnek készítünk filmeket. A Top Gun mindenkinek szól; az egész a történetről, a karakterekről és az utazásról szól, amire elvisszük őket. Nem érdekel, hogy hol látják ezt a filmet. Teltházas közönség nézi, a világ minden táján játsszák. Európában és Ázsiában is óriási számokat látunk."

Egy harmadik Top Gunban egyelőre senki sem gondolkodik – most csak sodródnak az árral, aztán majd meglátják, mi lesz. De Bruckheimer nem tétlenkedik: noha a Disney+ bejelentette A nemzet aranyának sorozatverzióját, ő még mindig dolgozik a harmadik mozifilmen, továbbá a Netflixre tervezi a Beverly Hills-i zsaru negyedik részét, természetesen Eddie Murphy főszereplésével. Emellett ő a producere a Disney+-ra készülő Young Woman and the Sea című filmnek, amely Trudy Ederle-ről (Daisy Ridley alakításában) szól, aki 1926-ban az első nő volt, aki átúszta a La Manche-csatornát. 

(Forrás: Deadline)