Jesus újra golyót nyalogat – itt az újabb előzetes A nagy Lebowski spin offhoz!

John Turturro külön filmet forgatott a kultikus mellékszereplőről The Jesus Rolls címmel. Benne van Christopher Walken, Susan Sarandon és Audrey Tautou is!

Bizonyára nincs is olyan filmrajongó, aki ne emlékezne Jesus Quintanára A nagy Lebowskiból. Ő volt John Turturro piperkőc bowlingbajnok karaktere, aki mindig látványosan nyalogatta és fényezgette a golyókat a pálya mellett, miközben Tökiék csak irigykedve bámulták, és a háta mögött a pedofil hajlama miatt szidták. Aki látta a filmet, aligha felejti el valaha is az alábbi kultikus jelenetet:

Turturro saját maga találta ki ezt a karaktert, a Coen testvéreknek pedig annyira megtetszett az ötlet, hogy belerakták a filmbe. Sőt, a két író-rendező arra is áldását adta, hogy Turturro egy spin offot forgasson Jesus Quintanáról. A filmet március 6-án mutatják be az Egyesült Államokban, így most kijött hozzá egy új előzetes is: 

A Going Placesről végül The Jesus Rollsra átkeresztelt történet alapja Depardieu 1974-es vígjátéka, a Herék, avagy a tojástánc. Főhősünk, miután kiszabadul a börtönből, újra összeáll két léha csirkefogó barátjával Petey-vel (Bobby Cannavale) és Marie-val (Audrey Tautou), hogy aztán együtt merüljenek nyakig a bűnben és a szerelemben. Rajtuk kívül olyan nagy nevek is csatlakoztak Turturro „saját Lebowski-filmjéhez”, mint Christopher Walken és Susan Sarandon! A sztárok által alakított vicces karakterekről már tavaly képet kaphattunk, amikor kijött a The Jesus Rolls olasz nyelvű előzetese:

Reméljük, Töki és Jesus magyar rajongói idehaza is meg tudják majd nézni moziban A nagy Lebowski fergetegesnek ígérkező spin offját! (via IndieWire)