Jim Carrey karikatúrái egyszerűen zseniálisak

Kattints, és essen le az állad neked is!

A kanadai születésű, amerikai komikus humoros grafikáival elsősorban konzervatív politikusokat tűz céltáblájára, akik rendesen ki is akadnak Carrey gúnyolódásán. A sztár egy egész sorozat politikai karikatúrát rakott ki Twitter-oldalára, köztük például Sarah Huckabee Sandersről, a Fehér Ház szóvivőjéről, Marco Rubio floridai szenátorról (akit a parklandi iskolai lövöldözésre adott reakciója és a fegyverlobbi miatt kritizált, véres kézzel ábrázolva a férfit), de magáról Donald Trumpról is.

„Íme egy úgynevezett keresztény portréja, akinek egyetlen célja az életben, hogy hazudozzon a bűnösök védelmében. Gyalázat!”

– írta például a művész a Sarah Huckabee Sanderst eltorzult arccal, kiabálva megjelenítő kép alá. Az amerikai jobboldal természetesen azonnal nekiugrott Carrey-nek, keresztényellenesnek, szexistának, gyűlölködőnek és bigottnak bélyegezve a színészt.

A sztárnak mindez szerencsére nem szegte a kedvét, és azóta közzétette egy olyan alkotását is, ami Donald Trump amerikai elnököt az Óz, a nagy varázslóból ismert gonosz Nyugati Boszorkányként jeleníti meg, körülette pedig Putyin repülő majmait láthatjuk. De Carrey nem csak a politikusokat lövi: nem kímélte Mark Zuckerberget sem azon a múlt héten kirakott portrén, amin a Facebook-alapító arca mellett a „Fakebook” felirat olvasható.

A művész ugyanakkor szelíd is tud lenni: szintén a múlt héten történt, hogy a március 14-én elhunyt Stephen Hawking emléke előtt adózott, egy kifejező portréval és szép szavakkal. Az, hogy Jim Carrey-nek a színészi mellett képzőművészeti vénája is van, tavaly robbant be a köztudatba, amikor felkerült a netre egy I Needed Color című kisfilm, amely a sztárt lenyűgöző festményei megalkotása közben mutatja be manhattani stúdiójában.

borítókép: Vittorio Zunino Celotto / Staff / Getty Images


(via NME, Independent)