Jim Carrey-nek bíróságon kell felelnie barátnője halála miatt

A színésznek 2018 áprilisában a bíróságon kell bizonyítania ártatlanságát barátnője halálával kapcsolatban.

Jim Carrey szerelme, a harmincéves Cathriona White 2015 szeptemberében lett öngyilkos, a halottkém nagy mennyiségű vényköteles, bódító hatású gyógyszert mutatott ki az elhunyt szervezetében. A korábbi információk szerint nagy részük a Jim Carrey által felíratott pirulák voltak. Emiatt White édesanyja, Brigid Sweetman és korábbi férje, Mark Burton beperelte Jim Carrey-t, hogy rábizonyítsák, ő tehet White haláláról.

A színész ügyvédje, Raymond Boucher próbálta elérni a bíróságon, hogy semmisítsék meg az ügyet, de a bíró elutasította az ügyvéd keresetét, és 2018. április 26-ra tárgyalást írt ki, ahol Jim Carrey-nek bizonyítania kell ártatlanságát. A tárgyalás előre láthatóan húsz napig fog tartani, ezalatt kell a színésznek tisztáznia magát, és meggyőznie a bíróságot arról, hogy barátnője ellopta tőle a gyógyszereket, és nem ő adta neki azokat. A Los Angeles-i Legfelsőbb Bíróság bírája szerdán tette világossá, hogy nem ejti az ügyet Carrey ügyvédjének kérésére, aki kizsákmányolónak és rosszindulatúnak nevezte a White rokonai által benyújtott keresetet.

Az ügyvéd így nyilatkozott, miután tudomást szerzett arról, hogy a bíró kitűzte a tárgyalást: „Mr. Carrey olyan mélységesen és nyilvánvalóan szerette Ms White-ot, hogy nagyon fájdalmas lesz az eljárás számára.”

Carrey természetesen visszautasítja az ellene felhozott vádakat. Burton, a volt férj tavalyi, eredeti keresete szerint: „Carrey jogtalanul és illegálisan szerezte meg a a gyógyszereket, amivel egyértelműen megszegte a kaliforniai törvényeket.”

Carrey is nyilatkozatot adott ki az üggyel kapcsolatban:

„Micsoda borzasztó szégyen! Egyszerűbb lenne nekem ennek a férfinak az ügyvédjét egy hátsó szobába elhívni, és ott elküldeni, de vannak olyan pillanatok az életben, amikor fel kell állnod, és meg kell védened a becsületedet a gonosszal szemben. Nem tűröm, hogy szívtelenül megpróbáljanak kihasználni engem és a nőt, akit szerettem. Cat problémái még azelőtt kezdődtek, hogy találkoztunk volna, és senki sem tudta volna megakadályozni a tragédiát. Tényleg remélem, hogy egy nap majd az emberek abbahagyják a nyerészkedést, és végre hagyják őt békében nyugodni.”