J.J. Abrams és az HBO spin off sorozatot készítenek a Ragyogáshoz

A Szépkilátás Hotelben fog játszódni a történet. Abrams egy sötét Igazság Ligája-szériát is tervez, Mocsárlénnyel és John Constantine-nal.

Három vadonatúj produkcióra írt alá szerződést J.J. Abrams produkciós cége, a Bad Robot és a Warner májusban elinduló új streaming platformja, az HBO Max. Az egyik ezek közül egy igazi geek csemege lesz: egy újabb Stephen King-adaptáció Overlook címmel, amiben ezúttal a Kubrick-féle, 1980-as Ragyogás kultikus helyszínére, a mindentől távol eső, festői Szépkilátás Hotelbe utazunk vissza, és ahol állítólag néhány ismert Stephen King-regényszereplő is tiszteletét teszi majd, bár az egyes epizódok csak lazán fognak kapcsolódni a könyvekhez és az eddigi King-adaptációkhoz. Abrams egyébként ugyanilyen recept alapján forgatta le néhány éve a Hulunak a Castle Rock című sorozatát is.

George Lucas és J.J. Abrams Az ébredő Erő 2015-ös premierjén (fotó: Ethan Miller/Getty Images)

 

De a másik két Bad Robot-produkció sem hangzik rosszul:

  • Justice League Dark címmel egy új DC-szuperhősös sorozat indul, melyben szerepelni fog többek között a Mocsárlény, John Constantine és Deadman is.
  • Duster címmel pedig egy krimisorozat készül majd, amelyben egy pimasz sofőr menekülni kénytelen egy bűnszervezet elől, de ezzel csak még nagyobb slamasztikába sodorja magát. Ennek a sorozatnak Abrams nemcsak a producere lesz, de ő írja a forgatókönyvet is, a Walking Deadet jegyző LaToya Morgannel közösen.

(via Indiewire.com)