J.K. Rowling is megvédte a rajongók haragjától Johnny Deppet

A rajongók kitartóan követelik, hogy a tavalyi viharos válási botránya miatt tüntessék el Johnny Deppet a Legendás állatok és gondozásuk folytatásából.

Korábban már mi is beszámoltunk a Legendás állatok és gondozásuk folytatásában központi szerepet játszó Johnny Depp iránti népharagról, illetve hogy a film rendezője, David Yates határozottan kiállt a színész mellett. A felzúdulás indoka a színész viharos válása volt, pontosabban az, hogy  volt felesége, Amber Heard szerint a házasságuk annyira elfajult, hogy a rendszeres veszekedések tettlegességbe torkolltak. A színésznő ezt fotókkal is bizonyította. Most J.K. Rowling is nyilatkozatot tett, amiben elmagyarázta, miért döntöttek úgy, hogy támogatják Deppet.

Forrás: Warner 

"Amikor Johnny Deppet kiválasztották Grindelwald szerepére, azt gondoltam, hogy csodálatos lesz. Mindamellett, engem és mindenkit, akik a franchise-t gondozzák, zavarba ejtett, hogy akkor jelentek meg azok a bizonyos történetek, amikor az első filmbéli rövidke felbukkanását forgattuk.

A rajongók okkal kérdőjelezhetik meg és fejezhetek ki aggodalmukat a döntésünk miatt, hogy folytatjuk a munkát Johnny Depp-pel. Ahogy David Yates, veterán Harry Potter-rendező mondta, eleve elgondolkodtunk a lecserélésén. Megértem, hogy sokan dühösek azért, hogy ez nem történt meg.

A hatalmas, kölcsönösen támogató közösség, ami a Harry Potter világa körül kinőtt, az egyik legnagyobb boldogság az életemben. A tehetetlenség, hogy nem beszélhetek őszintén erről a dologról, nehéz dolog, nyugtalanító és olykor fájdalmas. Azonban tiszteletben kell tartani e két ember magánéletét, és azt az egyezséget, hogy mindketten élhessék tovább az életüket. Ennek tekintetében nem az történt, hogy lustaságból nem osztottuk újra Grindelwald szerepét, hanem őszintén örülünk, hogy Johnny fontos szerepet játszik a filmben.

Nagyon szerettem írni az első két rész forgatókönyvét, és már alig várom, hogy láthassam a folytatást, A legendás állatok - Grindelwald bűneit. Elfogadom, hogy lesznek olyanok, akik elutasítják a döntésünket. A lelkiismeretünket azonban nem a közösség irányítja. Azt tesszük, amit a legjobbnak vélünk - e fantáziavilágon belül, és azon kívül is."