Joaquin Phoenix ezt a két dolgot kötötte ki a Joker forgatásán

  • PORT.hu

Elég fura szabályokkal állt elő Todd Phillips rendezőnek a színészkollégákat illetően – de szerencsére jó páran átmentek a vizsgán.

„Volt egy megbeszélésem Todd-dal, és azt mondta nekem, hogy nagyon tetszett neki a tesztfelvétel, amit a meghallgatásra küldtem. Aztán azt is megjegyezte, hogy

biztosnak kell lennie benne, hogy senki sem lesz se**fej a forgatáson,

mivel egyetlen ember is képes lehet lerombolni a hangulatot” – mesélte a filmben Joker, azaz Arthur Fleck főnökét alakító színész, Josh Pais egy interjúban.

Később a rendező elmagyarázta Paisnek, hogy azért volt fontos ezt megosztania vele, mert a főszerepet, magát Jokert alakító Joaquin Phoenix kikötötte, hogy mindegy, hogy kiket szerződtet le a filmre, csak az a lényeg, hogy mindenki legyen tényleg jó színész – és ne legyen egy se**fej se. „Szóval, úgy tűnik, átmentem a vizsgán” – jegyezte meg viccesen Pais.

Nem tudni, hogy emiatt a különös szabály miatt sikerült-e olyan jól a film, a nézők mindenesetre imádják. Bemutatásának harmadik hétvégéjén az „antiszuperhősfilm” újabb 107 millió dollárt kaszált, így világszerte elért összbevétele ezzel meghaladta a 737,5 millió dollárt. A Joker a legjobb októberi nyitás rekordját már megdöntötte, legújabb eredményével azonban újabb rekorddöntés van kilátásban.

Az „R rated”, azaz korhatáros filmek közül jelenleg a Deadpool 2. tartja a legtöbb bevételt produkáló alkotás rekordját, 783 millió dolláros eredménnyel – ám ezt a Joker hamarosan túlszárnyalhatja, hiszen még mindig sokan kíváncsiak rá. Todd Phillips rendezése a korábbi harmadik helyezett Az című horrorfilmet már megelőzte (annak 700,3 milliós volt a bevétele), és már csak percek kérdése, hogy lekörözze a Mátrix – Újratöltve 742,1 millióját, de többen úgy tippelik, hogy akár az egymilliárd dolláros álomhatárt is elérheti.


(via NME, Deadline)

Swing Karácsony Gájer Bálinttal
Swing Karácsony Gájer Bálinttal

Gájer Bálint először ad koncertet a MÜPÁ-ban december 7-én.

Jegyvásárlás