Joaquin Phoenix felhúzta magát egy kérdésen és kisétált egy Joker-interjúról

A Warner munkatársainak kellett győzködni a sztárt, hogy folytassa a beszélgetést az újságíróval.

Joker nem viccel: Joaquin Phoenix egyszerűen kisétált az egyik interjújáról, miután úgy érezte, Robbie Collin, a brit The Telegraph újságírója hülyeséget kérdezett tőle. Batman főellenségének saját filmje ugyanis arról szól, hogy egy Arthur Fleck nevezetű, lecsúszott komikus a társadalom számkivetettjévé válik, de egy idő után elkezd bosszút állni az őt megalázókon. A The Telegraph munkatársa olyasmire volt kíváncsi a kissé suta kérdésével, hogy vajon Phoenix nem érzi-e úgy, hogy a Jokerrel rossz példát mutat az elkeseredett embereknek és népszerűsíti az önbíráskodást, mikor így is tele a sajtó tömegmészárlások és lövöldözések híreivel.

Erre Joaquin Phoenix fogta magát és kisétált a szobából, de előtte még visszakérdezett, miért faggatják őt ilyenekről. Sajtóbeszámolók szerint a Warner stúdió PR-osainak kellett rábeszélni, hogy menjen vissza, és fejezze be a beszélgetést az újságíróval, amit a sztár később végül meg is tett.

Fotó: Warner Bros.

 

Nem ez egyébként az első eset, hogy a színész munka közben egy számára kényelmetlen helyzetből csak úgy kisétált, magára hagyva egy rakás értetlenül álló embert. Todd Phillips, a Joker-mozifilm rendezője például nemrég a Velencei Filmfesztiválon mesélte el, hogy Phoenix a forgatás közepén egyszer csak fogta magát, és odébbállt, pedig a kamerák még forogtak:

A jelenet közepén egyszer csak elsétált. A másik színész, szegény azt hitte, miatta történt, pedig nem. Ő [Phoenix] volt a hibás, egyszerűen valamiért nem érezte jól magát a jelenetben.

(via Independent)