Joaquin Phoenix Jokere nem fog hasonlítani a képregényes Jokerre

Az író-rendező Todd Phillips saját eredettörténetet talált ki a Bűn Bohóchercegének.

Idén októberben kerül mozikba az eddigi legfurcsább, de épp ezért talán a legjobban várt DC-képregényfilm, a Joker – amiről a rendező, Todd Phillips az Empire magazinnak adott interjújában azt mondta, nem nagyon fog hasonlítani a képregények Jokerére.

Nem vettünk át semmit azokból a képregényekből, amikért megőrülnek az emberek. Mi csak írtunk egy saját verziót arról, honnan jöhetett egy Joker-szerű fickó. Engem ez érdekelt, nem Jokerrel akartam foglalkozni, hanem annak az embernek a  történetével, akiből végül Joker lesz.

A Scorsese-krimikre emlékeztető film főszereplője egy Arthur Fleck nevű, meg nem értett stand up komikus (őt alakítja Joaquin Phoenix), aki miután elveszíti a józan eszét, Gotham leghírhedtebb bohócmaszkos bűnözője lesz. Rutinos kéregényrajongók persze rögtön rávághatják erre, hogy ezt a történetet már elmesélték képregényben! Bizony, Alan Moore és Brian Bolland Gyilkos tréfájában hasonló eredettörténetet kapott Joker: egy meg nem értett stand up komikus volt, aki miután elvetemült gengszterek társaságába keveredett, és megsérült egy vegyi gyárban, bohócmaszkos, őrült bűnözőzseni lett! Ez volt egyébként az 1990-ben Magyarországon is elinduló Batman-képregénysorozat első füzete (előtte egy évvel csak a Tim Burton-mozifilm képregényváltozata jelent meg).

Forrás: Interprint Nyomda és Kiadói Kft.

 

Todd Phillips rajongói kérdésre a napokban azt is megerősítette az Instagramján, hogy a Joker R-kategóriás, vagyis Amerikában a film megtekintése 17 éven aluliak számára csak nagykorú felügyeletével lesz lehetséges. (via NME)

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Finishing touches.

Todd Phillips (@toddphillips1) által megosztott bejegyzés,