Joaquin Phoenix Jokeréről nehéz eldönteni, hogy rettegjünk tőle vagy inkább sajnáljuk

Nyilvánosságra hozták a Batman filmekből ismert főgonosz eredettörténetének végső előzetesét.

Ahogy arról a minap írtunk, a Todd Phillips rendezte Joker az augusztus 28-án indult Velencei Nemzetközi Filmfesztiválon mutatkozik be hamarosan (31-én), a nagyközönség pedig az Egyesült Államokban október 4-én, nálunk viszont már október 3-án láthatja. A velencei premier örömére a rendező egy fél tucat pár másodperces teasert osztott meg az Instagramon, amivel nemcsak a fesztiválbemutatkozást vezette fel, de az új trailer premierjét is.

A közel két és fél perces klipben a korábbiaknál alaposabb ízelítőt kaphatunk abból, hogyan merül el az őrület és a bűn világában a bohócként dolgozó, majd stand-up komikusként próbálkozó Arthur Fleck, a későbbi Joker. A szerencsétlen férfit többször megalázzák, megverik, az édesanyja megbetegszik, így magára marad. Az egyetlen reménysugarat a Zazie Beetz által megformált Sophie jelenti a számára, de a jelek szerint már ő sem tudja megmenteni.

A trailerben szerepel a Robert De Niro alakította talkshow házigazda is, aki szintén csak csúfot űz Arthurból, akivel – sorozatos hisztérikus kacajai és zavart viselkedése ellenére – nagyon nehéz nem együttérezni. Főleg az olyan párbeszédek hallatán, amit a főhős egy szociális munkással folytat, aki azt mondja neki, hogy most találkoztak utoljára.

„Maga nem is figyel rám, ugye?

Minden héten csak felteszi ugyanazokat a kérdéseket: »Milyen a munkája? Vannak negatív gondolatai?« De nekem csak negatív gondolataim vannak”

– így Arthur. Ahogy arról már többször írtunk, a megszokott (anti)szuperhősfilmekhez képest teljesen más utat választó Joker a nyolcvanas évek neo-noirjainak stílusában készült. A fenti előzetest látva mi a magunk részéről még az eddiginél is sokkal jobban várjuk!


(via Warner Bros.)