Joaquin Phoenix megint jól átvert mindenkit?

Kiakadt a Joker forgatásán, és az operatőrt szidta káromkodva – de az egész csak egy megrendezett jelenet volt.

A héten végre világszerte mozikba kerül a Joker, ami a kritikusok egyöntetű véleménye szerint is zseniális képregényfilm lett, nem csoda, ha Joaquin Phoenix napi rendszerességgel adja az interjúkat. Legutóbb épp a Jimmy Kimmel Live-ban haknizott, ahol szóba került többek között az is, mennyire kiakadt a forgatáson amiatt, hogy próbált a Bűn Bohóchercegének szerepére koncentrálni, de az operatőr, a Larrynek hívott Lawrence Sher folyton sutyorgott valamit a háttérben. Phoenix a beszólogatások mellett még a munkatársa családnevén, a Sheren is élcelődött: mi az, hogy valakit úgy hívnak, hogy Cher, mikor ő egy színész-énekesnő-divatikon? Végül megunta a vitát Larryvel, és mérgesen elvonult (hasonló, forgatás közben megsértődős és kivonulós sztorit egyébként a Joker rendezője, Todd Phillips is mesélt a sztárról). A kisípolt káromkodásokkal teletűzdelt, „kiszivárgott” jelenet a lenti videóban 8:29-től látható.

Végül Joaquin Phoenix ünnepélyesen, bár kissé nyökögve bocsánatot kért Lawrence Shertől Jimmy Kimmel show-jában, hozzátéve, hogy bár elvetette a sulykot a kiakadással, azért az operatőr is hibás volt az örökös motyorgásával. Sokan persze most arra tippelnek, hogy Phoenix kiakadása a forgatáson valójában egy nagy kamu, megrendezett jelenet, és a sztárnak valójában semmi baja sincs Lawrence Sherrel, az egész csak vicc volt, a marketingkampány része.

Nem ez lenne az első alkalom, hogy Phoenix a bolondját járatja a teljes sajtóval, és direkt hülyeségeket beszél egy nagy nézettségű tévéműsorban. 2009-ben a fél világot bejárta a hír, hogy felhagy a színészettel és inkább rapper lesz, aztán elhitette mindenkivel, hogy teljesen szétcsúszott. David Letterman show-jában ápolatlan szakállal, napszemüvegben, össze-vissza beszélve, kettyós hajléktalanként adott interjút – de valójában az egész csak az I’m Still Here című áldokumentumfilm reklámja volt, egy nagy médiahack, amit Casey Affleckkel együtt talált ki. (via Uproxx & Independent)