Joaquin Phoenix saját posztereket készített a Joker folytatásához

Hivatalosan még nem jelentették be, de egy Joker 2 egyre elkerülhetetlenebbnek tűnik.

A filmet rendező Todd Phillips és a címszerepet alakító Joaquin Phoenix már eddig is ide-oda passzolgatták egymásnak a labdát, és többször lenyilatkozták a másiknak hízelegve, hogy annyira élvezték a közös munkát, és olyan jó véleménnyel vannak a másikról, hogy abszolút benne lennének egy Joker 2-ben (és persze a karakterben is van még annyi, hogy ki lehetne belőle hozni egy folytatást).

Azt azonban mindig hozzátették, hogy nem lesz második rész, hiszen az ezt engedélyező döntés nem rajtuk áll. Most viszont, hogy a film olyan elképesztően jól megy a világ mozijaiban, hogy már világszerte több mint 930 millió dolláron áll a jegybevétele (így hamarosan minden bizonnyal túlszárnyalja a bűvös egymilliárdos határt), a Jokert gyártó stúdió, a Warner Bros. is beláthatja, hogy egyre elkerülhetetlenebbnek tűnik a Joker 2 berendelése.

Egy nemrég készült interjúban pedig annak ellenére, hogy Joaquin Phoenix leszögezte, hogy részéről a Joker egy egyszeri „fellépés” volt, és esze ágában sincs lekötni magát egy hosszú évekig elnyúló franchise-ra, máris megfogalmazott pár ötletet, hogy milyen irányba lehetne továbbvinni a folytatást. „Még jóval azelőtt, hogy a film kijött és ekkora sikereket ért volna el, mi a rendezővel már beszéltünk a folytatásokról. Mondtam neki, hogy »Todd, nem gondolod, hogy el kéne kezdenünk dolgozni egy második részen? Annyi minden maradt feltáratlanul!« Ez persze vicc volt a részemről, de csak félig” – mondta a színész egy interjúban.

„Poénból, mivel úgy voltam vele, hogy ezt a karaktert bármilyen filmbe be lehetne tenni, az egyik standfotóssal csináltunk egy sorozatot, és

az általa készített fényképekből Photoshoppal csináltam pár Joker posztert, amiken tíz filmklasszikusba forgattam bele a karaktert. Volt a Rosemary gyermeke, a Dühöngő bika, a Yentl.

Ha látnátok, odáig lennétek. »Yentl és Joker együtt? Az aztán csodálatos lenne! Nézném!«” – viccelődött a sztár, aki persze komolyra fordítva a szót is válaszolt a lehetséges folytatást firtató kérdésre. Szerinte nem egy, „a Bűn Bohóchercegéről” szóló vad és őrült moziban gondolkodna sem ő, sem Phillips, hanem valamilyen konkrét témára rezonálnának, ahogy azt az első részben is tették. Hát könnyen lehet, hogy a sok poénkodás után hamarosan tényleg rezonálhatnak!


(via IndieWire)