John Cleese még a rákos megbetegedését is viccesen jelentette be

A Monty Python humoristájának a lábában volt egy daganat, amit a múlt pénteken operáltak ki. A sztár a Twitteren viccelődött a dologgal kapcsolatban.

„Volt egy kisebb operációm pénteken. Egy sebész kivágott egy kis rákos részt a lábamból. Nagyon picit. Az én koromban az ilyesmi hetente megtörténik. De nagyon szép munkát végzett, és azt mondta: »ez csak egy kis karcolás«” – számolt be róla Cleese a Twitter oldalán.

A Monty Python és a Waczak Szálló nyolcvanéves komikusának 5,7 millió követője közül több ezren reagáltak a bejegyzésre: a viccesebbek a Gyalog galopp vonatkozó jelenetét másolták be a Fekete Lovaggal (a filmben a maga Cleese által alakított figura nevezi a bal karja levágását karcolásnak, majd amikor Artúr király levágja az összes végtagját, felajánlja, hogy egyezzenek ki döntetlenben).

De a jelek szerint a színész valóban gyorsan regenerálódott, mert a rákról szóló tweet után három perccel már egy olyan képet posztolva kívánt boldog hétfőt „minden internetes trollnak”, amelyen egy krikettütőt lóbál. Később pedig macskája, Felix életkorát kitaláló versenyt hirdetett követői között.

Nem ez az első rákos megbetegedés, amin John Cleese átesett: 1996-ban prosztatarákkal diagnosztizálták, amiről azt nyilatkozta, hogy mostantól kezdve úgy éli az életét, mintha bármelyik pillanatban a busz alá kerülhetne. A sztárt egyébként legközelebb az ausztrál The Very Excellent Mr. Dundee című, a Krokodil Dundee-t alakító Paul Hogan nevével fémjelzett vígjátékban láthatjuk, majd benne lesz a Clifford the Big Red Dog című mese élőszereplős adaptációjában is.


(via Independent)