John Travoltáé az évtized legfeleslegesebb Oscar-kampánya

Aranyszobor helyett inkább Aranymálnát kap majd a The Fanatic című filmjéért, amiben egy bilifrizurás, zakkant óriáscsecsemőt alakít.

John Travoltát eddig két filmjéért jelölték Oscar-díjra: 1978-ban a Szombat esti lázzal, 1995-ben a Ponyvaregénnyel győzhetett volna a legjobb férfi főszereplő kategóriákban, ám végül Richard Dreyfuss (Hölgyem, Isten áldja) és Tom Hanks (Forrest Gump) lett a befutó. Most viszont úgy tűnik, a 65 éves sztár ismét harcba szállna az Oscarért legutóbbi, The Fanatic című filmjével, amiben egy olyan bilifrizurás óriáscsecsemőt alakít, aki fanatikus mozirajongó, és zaklatni kezdi a kedvenc akciófilmes sztárját.

Csakhogy The Fanatic nem volt se anyagi, se kritikai siker: jelenleg mindössze 17 százalékon áll a Rotten Tomatoes kritikagyűjtő portálon, és a Travolta-rajongók se pontozták az egekbe az IMDb-n. Tavaly Travolta ugyanezt a lobbitevékenységet már eljátszotta a Gotti című, bűnrossz maffiafilmjével is – csakhogy azért végül nem aranyszobrot, hanem Razzie Award-, azaz Aranymálna-jelölést kapott. Valószínűleg 2020-ban is csak ez a trófea fog összejönni az egykor jobb napokat látott, bugilábú színésznek. (via Uproxx)