John Travoltának még mindig a lábában a bugi

A Grease ikonikus csípőriszálós táncát ráadásul Jimmy Fallonnak is megtanította a legendás filmmusical negyvenedik születésnapja alkalmából.

1978. június 13-án volt a Grease New York-i premierje, így a kultikus alkotás bemutatásának a napokban volt a negyvenedik évfordulója. A jeles alkalomból a mű férfi főszereplője, John Travolta volt a Tonight Show című talkshow vendége.

A házigazda, Jimmy Fallon először elkezdett lelkendezni, hogy a Grease olyan nagy hatású, hogy még az ő tíz-tizenkét éves unokahúgai is a dalait karaokézzák, miközben Travolta mozdulatait próbálják utánozni.

A sztár erre elmesélte, hogy igazából a film záródala, a You're the One That I Want alatt előadott ikonikus koreográfia is az ő ötlete volt.

„Úgy nőttem fel, hogy mindig megtanultam a különféle új tánclépéseket

(ahogy például a Ponyvaregény-félét is). Szóval amikor a Grease-ben a You're the One That I Wantnál szükségünk volt valami koreográfiára, felvetettem, miért nem próbáljuk ki a »négyszögelést« (Four Corners). A koreográfus mondta, hogy mutassam meg, amit megtettem, aztán ment minden a maga útján” – mesélte Travolta.

Mikor pedig a lelkes Fallon megkérte a színészt, hogy mutassa meg, hogy is néz ki élőben a szóban forgó lépés, a sztár nem volt rest, és azonnal táncra perdült, miközben a műsorvezető próbálta leutánozni a mozdulatait – ami nem is volt olyan könnyű, hiszen a jelek szerint a 64 éves John Travolta még mindig zseniális táncos.


(via Rolling Stone)