Johnny Depp – Amber Heard-per: a cirkusz folytatódik

A sztár ennek ellenére még mosolygott is a bajusza alatt a volt felesége ügyvédjének beszédét hallgatva. Vajon mi tetszett neki ennyire?

Ahogy arról mi is beszámoltunk, a Londonban 2020 nyarán és őszén lezajlott, Depp vereségével záruló rágalmazási eljárás után a színész újabbat indított az exe ellen: a hétfőn az Egyesült Államokbeli Virginia államban, Fairfaxben indult per tárgya az az eredeti véleménycikk, ami a Washington Postban jelent meg 2018-ban, és amelyben Heard azt állította magáról, hogy családon belüli erőszak túlélője, arra célozva, hogy volt férje folyamatosan bántalmazta (ennek az írásnak az állításaira alapozva titulálta a The Sun nevű brit pletykalap annak idején „asszonyverő”-nek a sztárt, ami miatt a korábbi tárgyalás indult).

Johnny Depp az újabb nekifutásban 50 millió dollárra perelte be Amber Heardöt,

aki 100 millióra perelte vissza exférjét – erről itt írtunk korábban, ahogy a témában megjelent korábbi cikkeink listáját is itt találjátok, és az első tárgyalási nap legbotrányosabb állításaiból is tudtok csemegézni (elhangzott például az a korábban még soha nem említett vád a színésznő részéről, miszerint Depp egy alkalommal szexuálisan bántalmazta egy italosüveggel).

Amber Heard a bíróságra tartva. Forrás: Paul Morigi / Getty Images


A szerdán folytatódó tárgyalásnak azonban már voltak derűsebb pillanatai is: például amikor Amber Heard ügyvédje a nyitóbeszédében Elon Muskot emlegette, a színész elnyomott egy nevetést a bajsza alatt. Musk úgy került szóba, hogy a jogász elmondta, hogy mivel akkoriban Heard épp Elon Muskkal járt, a techmogul is támogatta azokat az alapítványokat a nevében, amelyeknek a színésznő felajánlotta a válásuk után Depptől kapott „lelépési pénzt”.

Az ügyvéd pedig úgy vélte, hogy majd amikor mindez részletesebben is szóba kerül, az esküdtek látni fogják

„milyen megszállottságot táplál Mr. Depp Elon Musk irányába”

– és ekkor fejezte ki a véleményét az ügyről a sztár elég jól látható módon (Musk szerepéről – akinek a színész jogi csapata szerint már a házasságuk alatt viszonya volt Hearddel – az egykori házaspár botrányában itt írtunk korábban).


A virginiai bíróságon a jövőben a milliárdoson kívül várhatóan tanúként hallgatják majd meg James Francót, Paul Bettanyt és Ellen Barkint is. Az aktuális tárgyalási napon azonban Johnn Depp nővére, Christi Dembrowski jutott szóhoz (ő egyébként egyúttal a sztár személyi asszisztense is). Dembrowski sokat beszélt közös gyerekkorukról, és elmondta, hogy Depp maga is szenvedett el családon belüli erőszakot, így a nővér vitatta, hogy a színész valaha is elkövető lett volna.

A 61 éves nőnek ugyanakkor át kellett esnie pár keresztkérdésen, mivel korábban úgy nyilatkozott, hogy az öccsének drogfüggősége miatt

„segítségre van szüksége”

– és az erről szóló szöveges üzeneteket Heard be is tudta mutatni. Dembrowski most úgy próbálta meg beállítani a dolgot, hogy csak a sztár gyógyszerfüggősége miatt aggódott, és hogy Depp nem egy erőszakos, kiszámíthatatlan, gyerekes drogfüggő, hanem egy problémás személyiség.

Johnny Depp a bíróságra tartva. Forrás: Paul Morigi / Getty Images


A színész nővére korábban beszélt arról is (és most is felelevenítették), hogy Amber Heard milyen gyakran pocskondiázta a férjét házasságuk alatt. Egy ízben például azt mondta Deppről, hogy azért esett el a francia luxus divatmárka, a Dior ajánlatától, mert

öreg és kövér, továbbá nincs semmi stílusa.

 

(via The Guardian, Independent)

Nyitókép forrása: Srdjan Stevanovic / Getty Images.