Johnny Depp nagyon furcsa musicalt készít Michael Jacksonról – Jacko kesztyűjével a főszerepben!

A hihetetlenül hosszú című, szatirikus muscialben négy űrlény veszi rá Jackót a kesztyűjén keresztül a gaztettek elkövetésére.

Nagyon furcsa projektet karolt fel a néha nagyon furcsán viselkedő Johnny Depp: az 56 éves sztár lett a producere az Infinitum Nihil nevű cégén keresztül annak a musicalnek, ami a 2009-ben elhunyt Michael Jackson életét mutatja be – az énekes flitteres kesztyűjének szemszögéből! Igen, jól olvasta a kedves olvasó, a történet főhőse Jacko ikonikus kesztyűje lesz, ahogy az a produkció kacifántos címéből is sejthető: For the Love of a Glove: An Unauthorised Musical Fable About the Life of Michael Jackson, As Told By His Glove (azaz: A kesztyű szerelmére: nemhivatalos mesemusical Michael Jackson életéről – ahogy azt a kesztyűje elmeséli).

Michael Jackson és Quincy Jones az 1994-es Grammy-díjátadó gálán (fotó: Chris Walter/WireImage/Getty)

 

A furcsa musical állítólag olyannyira előrehaladott állapotban van már, hogy január 25-én be is mutatják Los Angelesben. A rendezőt, Julien Nitzberget eredetileg egy Michael Jackson-tévéfilm elkészítésére kérték fel, ám ő a pedofilvádak (majd az idei Neverland elhagyása című, sokkoló dokumentumfilm) miatt nem tudott hagyományos életrajzi filmben gondolkodni, és nemet mondott a felkérésre. A Page Sixnek adott interjújában így mesélt erről:

Amikor nemet mondtam Michael Jackson életrajzi filmjére, biztos voltam benne, hogy felajánlották a munkát egy másik írónak. Fogalmam sincs, mi történt azzal a projekttel. Hollywoodban nagyon sok olyan dolgot kezdenek el fejleszteni, amelyek végül soha sem készülnek el. Azt hiszem, nem igazán találták ki, hogyan kell elmondani ezt a történetet, hiszen senki sem tudja igazán, mi történt Michael fejében vagy a házában. Mivel a valódi történetet lehetetlen elmondani, a kitaláltnak logikátlannak és abszurdnak kell lennie.

Nitzberg tehát úgy állt neki Michael Jackson történetének, mintha azt Gogol vagy a Monty Python társulat mesélné el. Íme a hivatalos szinopszis:

Lehetséges volna, hogy Michael Jackson nem is követett el semmi bűnt, mert valójában csak négy űrlény használta fel őt arra, hogy leigázhassák a Földet? Tényleg Isten változtatta Michaelt fehérré, így állva bosszút Donny Osmondon és a mormonokon azért, mert a feketéket elátkozott embereknek nevezte? Jehova Tanúi vajon igazat mondanak, amikor azt állítják: a sok önkielégítéstől meleg leszel? Csak egyvalaki tudja ezekre a választ... de őt kesztyűnek hiszi mindenki! Íme a legodab*szósabb musical, amit valaha láttál! És ebben bábok is vannak! Gyere és nézd meg a kezet, ami megmarkolta Neverlandben Michael Jackson golyóit! 

(via The Guardian & Indiewire)