Joker: egy raklap új teasert osztott meg a rendező

Már csak napok kérdése, és néhány kiválasztott láthatja a legkülönlegesebbnek és legszokatlanabbnak ígérkező (anti)szuperhősfilmet. Addig is itt egy csomó pár másodperces kedvcsináló hozzá!

A Todd Phillips rendezésében Joaquin Phoenix címszereplésével készülő eredettörténet premierje az augusztus 28-án induló Velencei Nemzetközi Filmfesztiválon lesz (a nagyközönség pedig Amerikában október 4-én, nálunk már 3-án láthatja). Ennek örömére a direktor kirakott az Instagram oldalára fél tucat vadiúj teasert.

Ezek egytől egyig tovább erősítik a Joker előzetese alapján várható egyszerre komor, szívbemarkolóan szomorú és bizarr hangulatot, hiszen az egyikben egy hűtőbe zárja be magát a figura, egy másikban az esőben menetel megtörve, egy harmadikban őrülten rohan, csomaggal a kezében. De kapunk egy rövid képsort Robert De Niro karakteréről is.

Néhány szemfüles rajongó pedig kiszúrta, hogy az egyik kis klipben egy alig érzékelhető időre felvillannak a „trailer 8.28.” szavak. Ez pedig azt jelenti, hogy a még áprilisban nyilvánosságra hozott első előzetes alapján augusztus 28-án, szerdán egy újabb kedvcsináló érkezése várható.

Ahogy arról korábban már többször írtunk, a Joker (a korábban megszokott nagyszabású-látványos-lélektelen képregény-adaptációktól eltávolodva) a nyolcvanas évek neo-noirjainak stílusában meséli el, hogyan lett egy Arthur Fleck nevű elvetélt stand-up komikusból a Batman filmek pszichopata főgonosza.

 

(via NME)