Jön a Passió 2. – Nem fogjátok elhinni, miről fog szólni: Krisztus feltámadásáról!

A Passió: Feltámadást Mel Gibson már 2016 nyara óta tervezi. Most az alkotó forgatókönyvíró-társa megerősítette, hogy a dolog tényleg megtörténik.

Gibson legutóbb akkor beszélt róla, hogy folytatná 2004-es, A passió című rémdrámáját, amikor egy évtizednyi kihagyás után 2016-ban kijött A fegyvertelen katona című rendezése, és azt népszerűsítette. De mivel hírhedt, ittas vezetésből és a rendőrök antiszemita gyalázásából álló ámokfutását követően megpróbált mindent, hogy a rivaldafényben maradhasson (lásd például szerepvállalását a Megjött Apuci! 2-ben), nem lehetett tudni, mennyire komolyak a szándékai.

Azt már eddig is tudni lehetett, hogy a folytatásnak The Passion of the Christ: Resurrection, azaz Passió: Feltámadás lesz a címe, és most Gibson forgatókönyvíró-társa, Randall Wallace is megerősítette, hogy dolgoznak rajta. Wallace olyan filmeken dolgozott már együtt a színész-rendezővel, mint A rettenthetetlen (amit ő írt, Gibson rendezett, és a főszereplője volt) és a Katonák voltunk (amit ő rendezett, és Gibson volt a főszereplője).

„Sokat beszélünk erről mostanában. Nekem a vallás volt a fő szakom a főiskolán, és egy évig egy papneveldében is tanultam utána. Tanulmányaim fő fókuszában pedig a feltámadás állt.

Ez lesz minden filmek Mount Everestje, és sokat vitatkozunk róla.

Ez egy nagyon kényes téma, szóval még nem akarjuk kiteregetni a lapjainkat” – magyarázta Wallace a Passió: Feltámadásról. Amellett pedig egyébként, mennyire érdekli a téma Mel Gibsont és társát, egyértelmű anyagi okok is szólnak a folytatás mellett: A passió annak idején 30 milliós büdzséből készült, és világszerte közel 611,5 millió dollárt hozott – a Deadpool 2016-os bemutatásáig ez volt a filmtörténelem legjövedelmezőbb korhatáros produkciója.

Habár az IMDb-n jelenleg az szerepel, hogy A passió folytatást már 2021-ben bemutatják, nem valószínű, hogy ezt a tervet tartani tudják az alkotók, hiszen ahhoz már most forgatniuk kéne, de még a teljes szereposztás sem ismert (annyit tudni, hogy visszatér a Jézust játszó Jim Caviezel, Mária szerepében Maia Morgenstern és Christo Jivkov, illetve Francesco De Vito mint János és Péter). Valószínűbbnek látszik, hogy előtte még Gibson leforgatja A vad banda című kultikus western remake-jét, amit pillanatnyilag 2022-re ígérnek, Michael Fassbenderrel, Jamie Foxxszal és Peter Dinklage-dzsel a főbb szerepekben.


(via Movieweb)