Jön az év filmjének sorozatverziója

Az Élősködők című Golden Globe-díjas, Oscar-esélyes remekműből az HBO fog minisorozatot gyártani. Alig várjuk!

A magyar mozikban tavaly december 5-én bemutatott Élősködők a múlt vasárnap elnyerte a legjobb idegen nyelvű filmnek járó Golden Globe-díjat, de sokak szerint a mű nemcsak a 2019-es év, de az egész évtized legjobb alkotása – és könnyen lehet, hogy az új évtized legjobbjává is válik, hiszen a legújabb hírek szerint elkezdték készíteni belőle az angol nyelvű sorozatverziót.

A dél-koreai rendezőzseni, Bong Joon-ho (akinek olyan filmjeit láthattuk korábban, mint A halál jele, A gazdatest, a Snowpiercer és az Okja) fekete komédiájából/thrilleréből az HBO-nál fejlesztenek egy limitált hosszúságú szériát, méghozzá maga az alkotó és Adam McKay írói közreműködésével.

Az Oscar-díjas Adam McKay olyan filmeket írt és rendezett, mint A híres Ron Burgundy legendája, A nagy dobás, az Alelnök, illetve a szintén friss Golden Globe-díjas HBO-sorozat, az Utódlás, így a neve remélhetőleg garanciát jelent arra, hogy az amerikaiak nem gyalázzák meg a kiváló alapművet.

Azt nem tudni, hogy az Élősködők sorozatverziója az eredeti alkotás egyszerű (csak hosszabb) remake-je vagy folytatása lesz-e, de ebben az anyagban annyi a muníció, hogy csak nyerhetünk bármelyik változattal. Bong Joon-ho egyébként tavaly év végén jelentette be, hogy a január 22-én kezdődő Rotterdami Nemzetközi Filmfesztiválon bemutatja a film fekete-fehér verzióját – szóval úgy tűnik, nemcsak 2019, de 2020 is az Élősködők éve lesz.


(via Consequence of Sound)

Amennyiben értesítést szeretne kapni az olimpiával kapcsolatos Port.hu tartalmakról, kattintson ide és iratkozzon fel az értesítésekhez.

Adblock detektálva

Hirdetésblokkolód kikapcsolásával segíthetsz, hogy a PORT.hu továbbra is ingyenes, minőségi tartalmat biztosíthasson.

Rendben, kikapcsoltamHogy tudom kikapcsolni? Köszönjük, PORT.hu