Jön az év filmjének sorozatverziója

Az Élősködők című Golden Globe-díjas, Oscar-esélyes remekműből az HBO fog minisorozatot gyártani. Alig várjuk!

A magyar mozikban tavaly december 5-én bemutatott Élősködők a múlt vasárnap elnyerte a legjobb idegen nyelvű filmnek járó Golden Globe-díjat, de sokak szerint a mű nemcsak a 2019-es év, de az egész évtized legjobb alkotása – és könnyen lehet, hogy az új évtized legjobbjává is válik, hiszen a legújabb hírek szerint elkezdték készíteni belőle az angol nyelvű sorozatverziót.

A dél-koreai rendezőzseni, Bong Joon-ho (akinek olyan filmjeit láthattuk korábban, mint A halál jele, A gazdatest, a Snowpiercer és az Okja) fekete komédiájából/thrilleréből az HBO-nál fejlesztenek egy limitált hosszúságú szériát, méghozzá maga az alkotó és Adam McKay írói közreműködésével.

Az Oscar-díjas Adam McKay olyan filmeket írt és rendezett, mint A híres Ron Burgundy legendája, A nagy dobás, az Alelnök, illetve a szintén friss Golden Globe-díjas HBO-sorozat, az Utódlás, így a neve remélhetőleg garanciát jelent arra, hogy az amerikaiak nem gyalázzák meg a kiváló alapművet.

Azt nem tudni, hogy az Élősködők sorozatverziója az eredeti alkotás egyszerű (csak hosszabb) remake-je vagy folytatása lesz-e, de ebben az anyagban annyi a muníció, hogy csak nyerhetünk bármelyik változattal. Bong Joon-ho egyébként tavaly év végén jelentette be, hogy a január 22-én kezdődő Rotterdami Nemzetközi Filmfesztiválon bemutatja a film fekete-fehér verzióját – szóval úgy tűnik, nemcsak 2019, de 2020 is az Élősködők éve lesz.


(via Consequence of Sound)