Jön az idei év legijesztőbb horrorja!

Nézd meg az előzetesét a Relicnek, ami a feje tetejére állítja az elátkozott ház alműfaját, és halálra ijesztette az újságírókat az idei Sundance-en!

Az ausztrál-amerikai koprodukcióban készült Relicben egy demens nagymamát, lányát és unokáját ismerhetünk meg, akik közül az utóbbi kettő az előbbi keresésére indul, amikor az eltűnik a család elzárt, távoli házából. Miután a nők visszatérnek a házba, egy gonosz entitás kezdi fenyegetni őket.

A japán-ausztrál Natalie Erika James debütáló alkotása idén januárban mutatkozott be a Sundance filmfesztiválon, ahol a kritikusok el voltak ragadtatva tőle. Az általános vélemény szerint a Relic magasra teszi a lécet az idei horrorfilmes kínálatban.

A Variety az Örökséghez és A Babadookhoz hasonlította a művet, míg a Bloody Disgusting szerint a film „a demencia vérfagyasztó ábrázolása”. Az Emily Mortimer, Bella Heathcote és Robyn Nevin főszereplésével készült alkotás egyik producere pedig nem más, mint Jake Gyllenhaal.

Nem a Relic volt egyébként az egyetlen hátborzongató horrorfilm, ami feltűnést keltett az idei Sundance-en: a The Night House-ban (amiről itt írtunk korábban) a halott férje által kísértett Rebecca Hallt láthatjuk rettegni. A Relicet július 10-én mutatják be az Egyesült Államokban, természetesen házimozis platformokon.


(via Independent)