Jön az Idétlen időkig sorozatverziója?

Az 1993-as vígjátékklasszikus egyik színésze szerint már dolgoznak is a szérián, ami folytatásnak ígérkezik.

A hír kiszivárogtatója nem más, mint az Idétlen időkig Nedjét alakító Stephen Tobolowsky, aki egy új interjúban elárulta, hogy az egyik producer kereste meg a dologgal. „Éppen a Sonynál voltam (vagy A Goldberg családot vagy a Schooled című sorozatot forgattam), amikor az egyik producer odajött, és azt mondta, »hé, Stephen, Stephen, már dolgozunk az Idétlen időkig tévés verzióján! Szívesen eljátszanád Nedet a tévében is?«

Én meg mondtam, hogy »persze-persze, minden további nélkül.« Szóval ez már a harminc évvel későbbi Ned lenne. Vajon mit hozott számára az élet?” – mesélte a színész. Tobolowsky pletykáján kívül sajnos egyelőre semmi mást nem tudni a dologról, tehát még az is kétséges, hogy egyáltalán igaz-e – de miután manapság szinte minden sikerfilmnek elkészítik a sorozatverzióját, egyáltalán nem lenne meglepő egy Idétlen időkig széria sem.

A sztori ráadásul számtalan lehetőséget rejt magában, hiszen az időcsapdába keveredő főhős esete, akinek büntetésből újból és újból ugyanazon a napon kell felébrednie, zseniális ötlet, amit szinte bármelyik pontján tovább lehet fejleszteni. Így csodálkoznánk, ha az alkotók egyszerűen csak megismételnék a régi geget – annál is inkább, hiszen az mára már-már elcsépeltté vált, miután már akció/sci-fiben (A holnap határa) és horrorfilmben is (Boldog halálnapot!) újrahasznosították a cselekményt.

A legutóbbi kilencvenes évekbeli sikerfilm, amiből sorozatverzió forgattak, a Négy esküvő és egy temetés című romkom, amelynek a szériaváltozatát jelenleg is sugározza az RTL Klub. A bájos sorozatújra nagyon laza remake-je az eredeti alkotásnak: kvázi csak a baráti társaság motívumát, illetve a négy esküvőt és az egy temetést őrizték meg belőle mint cselekményelemet. Szóval tényleg nem tudni, hogy amennyiben a hír igaz, milyen formában éledhet újjá az Idétlen időkig. A nagy kérdés persze az, vajon Bill Murray és Andie MacDowell (akinek egyébként volt egy cameója a Négy esküvő… szériában) párosa visszatér-e benne.


(via Consequence of Sound)