Jön az Újratervezés és a Susotázs rendezőjének új filmje

Megérkezett az előzetes Tóth Barnabás új nagyjátékfilmjéhez, az Akik maradtakhoz.

A II. világháború utáni Budapesten játszódó alkotás egy lélekemelő, könnyedséggel és melegséggel teli történet a szeretet gyógyító erejéről. Az F. Várkonyi Zsuzsa Férfiidők lányregénye című könyve alapján készült film főszereplői Hajduk Károly (Adás, Félvilág, A martfűi rém, A feleségem története) és az újonc Szőke Abigél. A filmben rajtuk kívül olyan színészeket láthatunk majd a vásznon, mint Nagy Mari, Simkó Katalin, Lukáts Andor, Zsurzs Kati, Jordán Adél, Stefanovits Angéla, Igó Éva és Spitzer Gyöngyi.

Szőke Abigél a filmben. Forrás: Budapest Film

 

A sztori szerint Aladár (Hajduk) magányos nőgyógyász. Egyik fiatal páciense, Klára (Szőke) dacos kamaszlány, aki makacsul várja haza szüleit a haláltáborból. Kettejük egymásra találása, majd páratlanul komplex és gazdag kapcsolata áll e viharos történelmi időkbe ágyazott film középpontjában. Klára impulzív és makacs kamaszból fokozatosan fiatal nővé érik a férfi óvó szárnyai alatt, míg az orvos élete új értelmet nyer a lányról való gondoskodás által.

A forgatókönyvet Tóth Barnabás és Muhi Klára írták. Tóth Barnabás egykori gyerekszínész, a Momentán Társulat alapító tagja, aki korábban olyan nagy sikerű kisfilmekkel hívta fel magára a figyelmet, mint az Újratervezés vagy a Susotázs, amit beválogattak az idei Oscar legjobb élőszereplős rövidfilm kategóriájának tízes gyorslistájára. Az Akik maradtak a második nagyjátékfilmje, amit szeptember 26-án mutatnak be a mozik.


(via Budapest Film)