Jön az X-Men 7, Jennifer Lawrence és Bryan Singer nélkül?

Fassbenderéknek három filmre volt szerződése, ha sokat fognak kérni, az új részt a Trónok harca sztárjaira építik fel.

Bajban van a Fox stúdió: a bénácska Apokalipszissel véget ért a második X-Men-trilógia, Hugh Jackman pedig az iszonyú erősnek ígérkező Logan után már nem fog többé adamantium karmokkal kaszabolni a vásznon.

Forrás: 20th Century Fox

A Warner/DC és a Disney/Marvel stúdióóriások futószalagon érkező, néhány képregényrajongó szerint egyre silányabb blockbustereivel viszont muszáj felvenniük a versenyt, ehhez azonban jelenleg csak Deadpoolt tudják csatasorba állítani (ott viszont nemrég távozott a rendező kreatív nézeteltérések miatt), mivel a korábban tervezett, Channing Tatum-féle Gambit-mozifilmet végül elkaszálták. Mi lehet ilyenkor a logikus lépés?

Természetesen egy X-Men 7 mozifilm!

A Hollywood Reporter szerint Simon Kinberg, az előző négy X-Men mozifilm írója és producere már gőzerővel dolgozik a forgatókönyvön. A sztori állítólag az lesz, hogy az X-ek az űrben fognak kalandozni, ami egyáltalán nem ördögtől való dolog, rengeteg ilyen füzet jelent meg korábban (az egyik legjobbat például pont a Bosszúállók 1-2 mozifilmek atyja, Josh Whedon írta az Astonishing X-Men képregénysorozat számára).

20th Century Fox

A főszereplők kiléte viszont óriási kérdés a Foxnak. Az X-ektől kezdve Deadpoolon át az F4-ig rengeteg Marvel-karakter joga van náluk a képregénykiadó '90-es évekbeli csődközeli helyzete miatt. A legnagyobb sztárok, Jennifer Lawrence, Michael Fassbender, James McAvoy és Nicholas Hoult szerződése viszont lejárt, így ha Mystique-et, a fiatal Magnetót, a fiatal Xavier professzort vagy Bestiát újabb filmben akarják szerepeltetni, az sok-sok millióba fog fájni a Foxnak.

Emellett a korábbi X-Men mozifilmek atyja, Bryan Singer sem fog visszatérni a stúdióhoz rendezőnek: egyrészt mert levezényelt már négy X-Ment, másrészt mert jelenleg épp eléggé lefoglalja a régóta tervezgetett Freddie Mercury-mozifilm.

Trónok harca-sztárokból Új Mutánsok?

Az X-Men 7 így valószínűleg egybe lesz gyúrva az X-Men: The New Mutants munkacímű, fiatal X-eket középpontba állító történettel, amit a Csillagainkban a hiba rendezőjére, Josh Boone-ra bízna a Fox. Ebben valószínűleg ismét Sophie Turner játszhatja majd el a fiatal Jean Greyt.

Forrás: 20th Century Fox

Igaz, ő még nem olyan kaliberű színésznő, mint a díjhalmozó Jennifer Lawerence, hogy egymaga bevigye a mozikba az Éhezők viadala-rajongó tiniket, de ha igazak a pletykák, miszerint a Trónok harca-beli kolléganője, Maisie Williams is benne lesz a filmben, mint a farkasember Wolfsbane, az ő párosukra már egy új franchise-t is simán fel lehetne építeni.  (via Movieweb)