Joss Whedon megfenyegette Gal Gadotot, hogy tönkreteszi a karrierjét

Korábban csak pletykálták, de most a színésznő is megerősítette, hogy az Igazság Ligájának Whedon-féle utóforgatásán tényleg megtörtént.

Az Igazság Ligájában Cyborgot játszó színész, Ray Fisher mondta el először a nyilvánosság előtt, hogy a film utóforgatása rendkívül mérgező légkörben zajlott. Zack Snyder egy családi tragédia miatt otthagyta a produkciót, és helyébe Joss Whedont szerződtették, aki újraírta és -rendezte a filmet, Snyder anyagának mintegy 20-30%-át tartva csak meg, és olyan aljasul viselkedett, hogy a filmet gyártó Warner utóbb kivizsgálta a forgatási körülményeket.

A korábban rokonszenves, magát feministának valló Whedonról az utóbbi időben kiderült, hogy valójában egy szarházi, és úgy tűnik, mindig is az volt. Az Igazság Ligája forgatásán sem hazudtolta meg önmagát, továbbá leszólta Patty Jenkinst is, aki Wonder Woman önálló filmjeit rendezte. Whedon nem foglalkozott azzal, hogy az amazon harcos karaktere konzisztens legyen a DCU korábbi filmjeivel, és emiatt elég keményen összekülönbözött a színésznővel.

Egy szemtanú azt mesélte, hogy Whedon azzal kérkedett, hogy egy vitában nyert Gadot-val szemben. Ez a valóságban úgy nézett ki, hogy közölte a színésznővel, hogy "kussoljon, mert ő az író, mondja el a szövegét és (Whedon) hülyét fog belőle csinálni a filmben".  Állítólag akkor hangzott el, hogy a rendező azt mondta, hogy ha Gadot nem teszi, amit mond neki, tönkreteszi a karrierjét.

Korábban a színésznő óvatosan fogalmazva csupán annyit árult el, hogy megvolt a maga tapasztalata Whedonnal, a rendező pedig végig tagadta a vádakat – Gadot azonban most az N12 nevű izraeli hírportálnak bevallotta, hogy amit a névtelen szemtanú állított, valóban megtörtént.

A Warner, a belső vizsgálat után "javító intézkedéseket" hozott.  

(Forrás: Index, Entertainment Weekly)