Joss Whedon szerint ő nem követett el semmi rosszat Az Igazság Ligája forgatásán

Szerinte Gal Gadot nem tud angolul, ezért a félreértés, a Cyborgot játszó Ray Fisher pedig rossz színész és rossz ember.

Josh Trank gyakorlatilag torzóban maradt, megpocsékolt Fantasztikus Négyese mellett az utóbbi idők blockbustereinek legzűrösebb forgatása kétségkívül Az Igazság Ligájának volt. Az eredeti rendező, Zack Snyder a munkálatok közben távozott a produkcióból, miután lánya öngyilkos lett, a helyét Joss Whedon vette át, aki a Bosszúállókkal már bizonyította, hogy biztos kézzel kovácsol csapattá szuperhősöket. A végeredményt ismerjük (pocsék lett), nem csak a tavalyi Zack Snyder-féle változat ("látomás") miatt merült volna örök feledésbe – azonban idővel kiderült, hogy a színészek számára pokoliak voltak a munkakörülmények, Whedonról pedig apránként kiderült egy s más disznóság. A korábban magát feministának hirdető író-rendezőről ugyanis kiderült, hogy a valóságban épp ellentéte a róla kialakult képnek, Az Igazság Ligája forgatásán pedig, állítások szerint különösen aljasul bánt a Cyborgot játszó Ray Fisherrel és Gal Gadot-val, utóbbit egyenesen azzal fenyegette, hogy tönkreteszi a karrierjét. És ahogy fokozatosan összeomlott Whedon körül minden, és annak ellenére, hogy az HBO-n tavaly bemutatott The Nevers című sorozat showrunnere volt, félúton elhagyta a produkciót– minderről bővebben itt és itt írtunk.

Forrás: Michael Buckner/Getty Images

 

Whedon eddig tagadta a vádakat, de nyilatkozatainak szűkszavúsága alapján nemigen foglalkozott velük. A New York magazin hétfői cikke kapcsán, ami részletesen végigkövette az eseménysorozatot, azonban végre válaszolt, illetve megosztotta a saját verzióját a történtekről.  Fisherről – az ő vallomása indította el a botrányt – azt mondta, hogy egyszerűen rosszindulatú, és minden tekintetben pocsék színész – valószínűleg ezért is vágta a legminimálisabbra Cyborg karakterének jelenlétét a filmben, a Snyder-féle verzióban ugyanis visszatették a történetszálát, és máris az egyik legfontosabb szereplővé vált. 

Whedon Gadot állításait is tagadta. Szerinte egy szerencsétlen félreértés volt az egész:

Az angol nem az anyanyelve, és hajlamos vagyok idegesítően virágnyelven beszélni.

Elmondta, hogy egyszer az izraeli színésznő ki akart vágatni egy jelenetet, mire Whedon azt mondta, hogy csak akkor vágná ki, ha Gadot a sínekre kötözné egy robogó vonat elé.

Aztán azt mondták, hogy mondtam valamit a holttestéről és arról, hogy a vasúti sínekhez kötözzük.

A magazin cikkére a színésznő e-mailben reagált:

Tökéletesen megértettem.

Fisher, aki jelenleg a Woman of the Movement című, az amerikai polgárjogi mozgalom kialakulásáról szóló minisorozatban játszik, Twitteren kommentálta Whedon szavait:

Úgy tűnik, Joss Whedon mégiscsak rendezői végjátékot kapott... Ahelyett, hogy a hazugságokkal és az egész bohózattal foglalkoznék, inkább Dr. Martin Luther King Jr. tiszteletes örökségét ünneplem. Holnap folytatódik a munka.

(Forrás: The Hollywood Reporter)

 

A Port.hu zenés sorozata első évadának utolsó részében Király Attila színész és szinkronszínész ült be a dobok mögé.