Jövőre érkezik a Legendás állatok harmadik része

Van már cím és premierdátum is.

Dumbledore titkai a Legendás állatok harmadik részének alcíme, a bemutatót pedig 2022. április 22-re várhatjuk, három hónappal az eredetileg tervezett július 15-i premier előtt. Íme a film hivatalos szinopszisa:

Albus Dumbledore professzor tudja, hogy a nagyhatalmú sötét varázsló, Gellert Grindelwald arra készül, hogy átvegye a varázsvilág irányítását. Mivel egyedül képtelen megállítani őt, megbízza Göthe Salmandert, a varázslót, egy boszorkányt és egy bátor mugli péket, hogy tartsanak vele egy veszélyes küldetésen, ahol régi és új szörnyekkel találkoznak, és hogy összecsapjanak Grindelwald egyre növekvő híveinek seregével. De vajon meddig maradhat Dumbledore a pálya szélén, amikor ilyen nagy a tét?

Rendezőként visszatér az első két részt is jegyző Harry Potter-veterán David Yates, a forgatókönyvet J.K. Rowling és Stve Kloves írta – utóbbi szintén dolgozott a Potter-franchise-on. A Grindelwaldot alakító Johnny Deppet a körülötte zajló botrányok és a cancel culture jegyében kirúgták a produkcióból, szerepét Mads Mikkelsen vette át. Eddie Redmayne természetesen továbbra Salmanderként csetlik-botlik, mellette Katherine Waterstont, Alison Sudotl, Ezra Millert, Dan Foglert és Jessica Williamst láthatjuk a főbb szerepekben. A fiatal Albus Dumbledore-ként Jude Law is visszatér.

(Forrás: Variety)