Juliette Binoche háromszor is kikosarazta Spielberget

Pedig szerepelhetett volna az Indiana Jones harmadik részében, a Schindler listájában és a Jurassic Parkban is.

A Varietynek adott interjújában Juliette Binoche elárulta, hogy legalább háromszor dolgozhatott volna együtt Steven Spielberggel, de végül mindig nemet kellett mondania.

Az Oscar-díjas francia színésznőt erre maga Spielberg emlékeztette egy beszélgetésükben. Az első alkalom a közös munkára az Indiana Jones és az utolsó kereszteslovag lehetett volna, de Binoche akkor épp  A Pont Neuf szerelmeseit forgatta Leos Caraxszal. A második felkérés a Schindler listája kapcsán érkezett, akkor terhes volt a színésznő, és végül a „dinós filmben” (a Jurassic Parkban) is szerepelhetett volna, de addigra már aláírt Krzysztof Kieslowski Három szín című filmjéhez.

Jó móka lett volna megcsinálni a Jurassic Parkot, hogy lássam, hogyan forgat Spielberg, ugyanakkor ő inkább a férfiak rendezője, mint Scorsese”

- nyilatkozta a színésznő, hozzátéve, hogy ennek ellenére nyitott lenne arra, hogy olyan legendákkal dolgozzon együtt, mint Spielberg vagy Scorsese.

"Persze, hogy benne lennék! Még ha nagyon kommersznek is találom a filmes megközelítésüket, fantasztikus technikájuk van, ami teljesen a sajátjuk, és igazi történetmesélők. De a filmjeikből hiányoznak a nők" – mondta.

Juliette Binoche és Claire Denis (Forrás: Getty Images)

 

Binoche még 2016-ban beszélt arról, hogy szembesítette Scorsese-t és Spielberget is azzal, hogy filmjeikben nem jelenik meg a női nézőpont. Szerinte Scorsesének „van egy nagyon nőies oldala", a filmjeiben mégsem foglalkozik ezzel.

Binoche, aki az Angol betegben nyújtott alakításáért elnyerte a legjobb női mellékszereplőnek járó Oscar-díjat, legutóbb Claire Denis filmjében, A penge mindkét oldalánban (Avec amour et acharnement) játszott. Így mesélt az IndieWire-nek a közös munkáról:

A forgatás alatt teljesen szabadon enged. És ha akarsz egy másik felvételt csinálni, örömmel belemegy. (…) Amikor a rendező bízik a színészben, az szárnyakat ad neki."

via: Variety