Jurassic World: Világuralom – Ilyen volt leforgatni egy blockbustert a világjárvány kellős közepén

40 ezer Covid-teszt és egyéb nyalánkságok: az új Jurassic World folytatás lett a pandémia idején való forgatás állatorvosi lova.

A 2015-ös Jurassic World és a 2018-as Jurassic World: Bukott birodalom folytatásaként készült Jurassic World: Világuralom forgatása a múlt szombaton zárult – és ezzel Colin Trevorrow rendezése lett az első nagy stúdiófilm, amit a koronavírus-járvány ideje alatt forgattak le. A Deadline-nak adott interjúban az alkotók elmondták, hogy csak a Coviddal kapcsolatos intézkedésekre (például a 40 ezer szükséges tesztre) 6-8 millió dollárt költöttek, miközben a stábtagok és a színészek hónapokon keresztül folyamatosan szállodában éltek.

Jurassic World: Bukott birodalom. Forrás: UIP-Duna Film

 

A film – ami először hozza össze a reboot sztárjait, azaz Chris Prattet és Bryce Dallas Howardot az eredeti trilógia darabjaiból ismert Sam Neill-lel, Laura Dernnel és Jeff Goldblummal – összesen 165 millió dolláros költségvetésből készült, és 2022 júniusában fogják csak bemutatni. A produkció előkészületi munkálatait már 18 hónappal ezelőtt elkezdték, maga a forgatás pedig júliusban indult, és összesen száz napon át tartott. Októberben viszont volt egy leállás, amikor több munkatársnak is pozitív lett a tesztje.

Az említett 40 ezer Covid-tesztből egyébként száz jött vissza pozitív eredménnyel, de ezek között volt több téves riasztás is. Az angliai Pinewood stúdióban zajló forgatás helyszínén pedig extra intézkedésként kialakítottak egy privát egészségügyi létesítményt, két lázmérőállomást orvosokkal, nővérekkel és izolációs fülkékkel, ahol két óra alatt ezer stábtag testhőmérsékletét tudták ellenőrizni, ezenkívül 1800 információs táblát raktak ki, továbbá 150 kézfertőtlenítő állomást és hatvan plusz kézmosót is létesítettek.

Colin Trevorrow a Jurassic World: Bukott birodalom premierjén. Forrás: Pablo Cuadra / FilmMagic / Getty Images

 

„Nagyon emlékezetes volt. A stábtagok és a színészek rendkívül rugalmasak voltak. És minden producer erejét megfeszítve dolgozott, hogy minden a lehető legnagyobb rendben menjen. Igazán inspiráló volt” – mondta Colin Trevorrow rendező a Deadline-nak. „Együtt éltünk, együtt ettünk, sztorikat meséltünk, megosztottuk egymással a félelmeinket és a reményeinket, frizbiztünk a füvön… És voltak nagy közös nevetések is, ami igazán különleges egy olyan időszakban, amikor semmi okunk nem volt a nevetésre.

Ez az egész összekovácsolt minket, és még jobb lett tőle a film”

– tette hozzá.


(via IndieWire)