Kádár-kori vámpírfilmet támogat 449 millióval a Filmalap

A '70-es években játszódó Drakulics elvtársban egy nyugatról hazaköltöző vámpírt vegzálnak az állambiztonságiak.

 A Filmalap Filmszakmai Döntőbizottsága 449 millió forint támogatást szavazott meg a Drakulics elvtárs című  romantikus vámpírtörténetre – áll a Filmalap legfrissebb közleményében.

A '70-es évek Magyarországán játszódó film forgatása idén októberben kezdődik, a rendező az Isteni műszakkal feltűnt Bodzsár Márk lesz, a főszereplő vámpírt a karakteres arcú Nagy Zsolt alakítja. A történet egy olyan vérszívóról szól, aki nyugatról látogat haza a Kádár-kori Magyarországra, és rögtön az állambiztonság célkeresztjébe kerül, ráadásul szerelem szövődik közte és a beszervezésével megbízott elvtársnő között.

A készítők igyekeztek a romantikus komédiák, a kémfilmek és a vámpírfilmek elemeit vegyíteni, amihez hasonlóra még nem volt korábban példa itthon. A forgatókönyv megírásában Jakab Juli és az Aranyéletet is jegyző Tasnádi István dramaturgként segítették a rendezőt, a végleges forgatókönyv a Filmalap szakmai és anyagi támogatásával készült. A producerek Pék Csaba és Tőzsér Attila, az operatőr Reich Dániel, a látványtervező Ágh Márton, a vágó Kovács Zoltán. A kész film a tervek szerint jövő ősszel kerül a mozikba.