Kapásból megvan az év legrosszabb vígjátéka?

Bár vitathatatlan komikusi tehetsége, Amy Schumerben mindig is volt valami idegesítő, amit gyakran tud az előnyére használni, de az I Feel Pretty előzetese szerint ezúttal a saját agyára is ment.

Amy Schumer az elmúlt években sikert sikerre halmozott, a sokadik nagyszájú stand upos csajból hirtelen keresett színésznő és alkalmanként forgatókönyvíró lett, és elég jól állt neki ez a siker. Talán szükség is volt egy ilyen nagy szájra, egy magát ennyire vállaló csajra, és ezt bizonyítja a Kész katasztrófa zajos kinti sikere, majd nemrég a különben nem túl eredeti, néhol közönséges, de vicces Ó, anyám! elfogadható teljesítménye, miközben a csatornák egymást félrelökdösve versenyeztek, hogy élő műsorait közvetíthessék. Csakhogy lehet, hogy Amy elveszítette újdonságértékét, frissességét – ahogy az is lehet, hogy egyszerűen rossz irányba indult el, és erre új filmjének előzetese a bizonyíték.

Az I Feel Pretty, avagy Dögösnek érzem magam egy molett lány története, akinek elege van abból, hogy nem csinos. Hogy a boltban nem kapható ruha a méretéből, hogy a pasik átnéznek rajta, hogy utolsóként szolgálja ki a csapos és így tovább, de mit tehetne? Aztán egy szép napon az edzőteremben úgy beveri a fejét, hogy magához térve hirtelen baromi dögösnek találja magát, azt hiszi, valamiféle csoda történt, és barátnői sem tudják meggyőzni az ellenkezőjéről – talán nem is akarják. Új, magabiztos énjével aztán meglepően sok mindent elér, miközben lassan ő maga is elkezdi lekezelni a „genetikailag kevésbé szerencséseket”. Kicsit szájbarágós történet nagy tanulsággal? Kicsit hasonlít a sztori Farrelly testvérek 2011-es vígjátékára, A nagyon nagy ő-re, ahol Jack Blackkel történt valami hasonló?

Amikor egy vígjáték előzetesében egyetlen momentum sincsen, amin nevetni kéne, ahol érződik, hogy a Schumerrel együtt szereplő színészek is kellemetlenül érzik magukat, akkor ott gond van. És igen, sokan nem szeretik a színésznőt még a jó szerepeiben sem, ami, becsületére legyen mondva, őt sosem érdekelte, akkor például aligha rázná magát úgy a trailer végén, mint egy betépett Taylor Swift, de erre az előzetesre szinte kizárólag becsmérlő vagy elborzadt hozzászólások érkeznek. Nem is kevés, és persze nem becsüljük túl a netes kommentek erejét, hiszen egy csomó köztük csak a szokásos troll, de azokon a filmes oldalakon, ahol eddig kitették az előzetest, szintén fanyalgó kísérőszöveg járt hozzá.

Talán azért, mert Schumer most nem a jó öreg szarkasztikus önmagát adja, hanem valami felcukrozott, nehezen lenyelhető verziót, aminek az a lényege, hogy akkor vagy valaki, ha jól tudod rázni a segged. Vagy valami hasonló, meg, hogy nem a külső számít. Pedig nyilván van munka a filmben, ami a veterán romcom forgatókönyvíró páros, Abby Kohn és Marc Silverstein rendezői bemutatkozása, hiszen szerepel benne Michelle Williams, Emily Ratajkowski, Busy Philipps és Naomi Campbell is, szóval még csalódhatunk kellemesen, de erre kicsi esélyt látok. A film június 29-én kerül az amerikai mozikba, majd akkor kiderül, mit is kapunk.