Kapaszkodj meg! Eredetileg nem is Luke vagy Rey, hanem Leia lett volna az utolsó Jedi!

Carrie Fisher testvére, Todd Fisher szerint ez lett volna eredetileg az új Star Wars-trilógia vége.

V I G Y Á Z A T ,  S P O I L E R V E Z S É L Y !

Bő egy hónapunk van már csak hátra a Skywalker kora december 19-i premierjéig, és addig holtbiztos, hogy minden napra fog jutni valami Star Wars-filmekkel kapcsolatos, izgalmas hír és forgatási érdekesség. Most például Carrie Fisher testvére, Todd Fisher mesélte el a Yahoo Entertainment-nek, mi lett volna eredetileg az új Csillagok háborúja-trilógia vége, ha 2016. decemberében nem hal meg a színésznő:

Ott lett volna az utolsó film nagy leszámolásánál. Ő lett volna az utolsó Jedi, hogy úgy mondjam. Azért ez elég menő, nem?

Ezt a verziót már valószínűleg sosem láthatjuk, mert Carrie Fisher halála miatt J.J. Abrams csak azt a nyersanyagot tudta felhasználni, amit még a VII-VIII. részek alatt vettek fel a színésznővel. Rajongói oldalakon azt pletykálják, hogy Leia a IX. epizódban valamiféle bukott Jedi lovagként fogja tanítgatni Reyt az Erő helyes használatára, amiben azért ő sem olyan profi, hiszen idő előtt abbahagyta a Luke-tól vett leckéket.

Forrás: Lucasfilm / Marvel / Disney

 

Ezt persze korábban már számos könyv és képregény bemutatta, mozifilmben viszont most láthatjuk először – már ha egyáltalán... Bizodalomra adhat okot, hogy Todd Fisher is mintha valami ehhez hasonló Erő-tanítómesterként, láthatatlan segítőként gondolna mostanság a testvérére, úgyhogy könnyen lehet, hogy a IX. részben tényleg ezt fogjuk látni:

Az az igazság, hogy J.J. Abrams nagyon jó barátságban volt Carrie-vel... rendkívüli mély érzései voltak iránta. 8 percnyi felvételt készítettek, [Abrams és a stáb] kiragadtak minden egyes képkockát, kielemezték, majd visszarakták ezeket a filmbe, hogy a legjobb irányba vigyék tovább a történetet. Ez az egész olyan varázslatos. Ez, hogy ott lehet velük a végső küzdelemben... Mintha Carrie odafentről szólna hozzánk. Az a szép az Erő koncepciójában, hogy ott nincs valódi halál, egyszerűen csak átkerülsz egy másik dimenzióba. Vagyis ha Carrie lenéz, vagy oldalra vagy valami efféle, akkor még mindig itt van velünk. De hogy ezt láthassuk, ehhez a  varázslatos dologhoz be kell ülnünk a filmre.
Carrie Fisher és a testvére, Todd Fisher 1989-ben, egy Los Angeles-i filmes bálon (fotó: Maureen Donaldson/Michael Ochs Archives/Getty Images)

 

Bár Todd Fisher (aki maga is írt, rendezett, vágott és felügyelt producerként filmet az elmúlt évtizedekben) nagyon optimista a IX. részt illetően, a jegybevétel-elemzők nem osztják ennyire a derűjét. A legújabb kalkulációk szerint ugyanis a nézők egyre inkább kezdenek kiábrándulni a Star Wars franchise-ból, és míg 2015-ben Az ébredő Erő 247,9 millió dollárral kezdett az első hétvégéjén, a 2017-es Az utolsó Jedik pedig 220 millióval, a Skywalker kora esetében már az is kisebbfajta csoda lesz, ha összejön egy 200 millió dolláros nyitóbevétel. (via NME.com)