Kaptunk még egy fergeteges előzetest A nagy Lebowski spin offjához!

John Turturro saját gengszervígjátékot forgatott a tekegolyó-nyalogató Jesus Quintanának The Jesus Rolls címmel.

Mivel Olaszországban már októberben bemutatták John Turturro A nagy Lebowski folytatását illetve spin offját, a The Jesus Rollst, a lenti előzetest igazából már megtekinthettük ősszel itt a Porton is. Most viszont, hogy közeleg az amerikai premier (február 28.), megnézhetjük angol nyelven is, íme: 

Jesus Quintanát aligha kell bemutatni a filmrajongóknak. Ő volt az a táncos lábú, piperkőc bowlingbajnok, aki mindig látványosan nyalogatta és fényezgette a golyókat a pálya mellett, miközben Tökiék irigykedve bámulták, és a háta mögött kitárgyalták a pederaszta hajlamait és egyéb viselt dolgait.

Turturro annak idején saját maga találta ki ezt a karaktert, A nagy Lebowski rendezőpárosának, a Coen testvéreknek pedig annyira megtetszett az ötlet, hogy belerakták a filmbe, pár éve pedig áldásukat adták a spin offra is. A projekt sokáig igen döcögősen haladt, Going Placesről végül át is lett nevezve The Jesus Rollsra, az alapja pedig Depardieu 1974-es vígjátéka, a Herék, avagy a tojástánc lett. Jesus, miután kiszabadul a börtönből (és visszakapja a lila bowlingcipőjét, amiben elkapták!), újra összeáll a két léha életű bűntársával, akiket Bobby Cannavale és Audrey Tautou alakít. De rajtuk kívül olyan nagy nevek is csatlakoztak „Turturro Lebowski-filmjéhez”, mint Christopher WalkenSusan Sarandon és a latinos talpalávalót szolgáltató Gipsy Kings! (via Uproxx)