Keanu Reeves elárulta, hogy mi köze Chuck Norrishoz

A színész azt is elmesélte, hogy ő is majdnem Chuck lett.

A Mátrix: Feltámadások premierjéhez közeledve a Neo szerepét negyedszerre is eljátszó Keanu Reeves körbeturnézza a médiát, ahogy ilyenkor illik. Járt többek közt a Good Morning America című műsorban, ahol kiderült, hogy nem sokon múlt, hogy nem Chuck Spadina lett a Mátrix és a John Wick főszereplője.

Ha nem ismerős a név, akkor az nem a véletlen műve, ilyen színész ugyanis nem létezik. Reeves elmesélte, hogy amikor 20 évesen megérkezett Hollywoodba, az ügynökök azonnal rá akarták venni a névváltoztatásra, mondván, a Keanu egy kicsit túl egzotikus. A színész erre válaszul röhejesebbnél röhejesebb művészneveket kezdett bedobálni, és ezek közül a Chuck Spadina lett volna az ő választása, de végül mégse tudta elszánni magát a döntésre. És milyen jól is tette, kinek lenne kedve beülni egy Chuck Spadina-filmre?

A sztár a Guardian újságírójának is megnyílt, és kiderült, hogy egy másik Chuckhoz azért volt valami köze. Amikor 15 éves volt, nevelőapja, Paul Aaron meginvitálta őt az általa rendezett Chuck Norris-film, az Egyszemélyes hadsereg forgatására produkciós asszisztensnek. A kis Keanu feladata az volt, hogy a külső helyszíneken terelgesse a statisztákat és cserélgesse a jeget az üdítős vödrökben. Közben pedig figyelte, hogy mit csinálnak a színészek, és hogyan dolgozik a technikai személyzet.

Forrás: Getty Images (Kelly Sullivan / Stringer)

 

Amikor az újságíró bevallja Reevesnek, hogy nem tetszett neki a két Mátrix-folytatás, a színész válaszul elmeséli, hogy átélte ugyanezt ő is. A Jedi visszatér idején 18 éves volt, és nagy elvárásokkal ült be a moziba, de óriási csalódásként élte meg a filmet.

Az időközben nemet váltó rendezőpáros, Lana és Lilly Wachowski utólag azt nyilatkozták a Mátrix-trilógiáról, hogy részben a transz-élmény allegóriájának szánták, hiszen a valódi identitás megtalálásáról, az elnyomással és a konvenciókkal való szembeszállásról szól, de Reevesnek ez akkor még nem tűnt fel. A lényeg azonban szerinte az, hogy a mű elsősorban a művészhez tartozik, és színészként neki az a dolga, hogy tiszteletben tartsa az alkotó szándékait.

Az interjú végén Reeves az idő múlásáról is elmélkedik, különösen ami a Mátrix premierje óta eltelt több mint 20 évet illeti. Úgy érzi, minden év egy kicsit gyorsabban fut ki, mint az előző, ami egy magnószalagra emlékezteti.

Amikor fiatal vagy, még egy jó nagy szalag vár lejátszásra, és úgy tűnik, csak lassan haladsz vele. Aztán ahogy telik az idő, egyre kevesebb szalag marad az orsón, és egyre gyorsabban és gyorsabban pörög.”

A riporter kérdésén, miszerint a sok munka segít-e lelassítani az időt, a színész hosszasan elmereng, aztán határozottan válaszol: nem lassítja le, sőt még fel is gyorsít mindent.

Via: Uproxx / The Guardian

Pokorny Lia az I Love You Babyt énekelte a SZESSÖN próbatermében, amivel Tomi és Jancsó simán fel is vehette volna a helyben megalakult zenekarukba.