Keanu Reeves elárulta, mi John Wick hobbija

A sztár hosszú interjút adott egy amerikai site-nak. Sok mindenről mesélt, többek közt arról is, folytatódhat-e még tovább a John Wick-trilógia.

A magyar mozik május 16-án mutatják be a John Wick: 3. felvonás – Parabellum című akciófilmet, és a világpremier apropóján a főszerepet alakító Keanu Reeves egy rakás interjút adott, köztük az Uproxxnak egy nagyon lazát, amelyben a John Wick folytatáson kívül számtalan más témát is érintenek.

A riporter megkérdezte például a sztárt arról a videóról, amelyen az látható, hogy egy kényszerleszállást követően Reeves több utastársát elkalauzolja, hogy a több órás várakozás helyett menjenek inkább furgonnal, és még a szórakoztatásukról is gondoskodik (és amiről mi is írtunk). A színész elárulta, hogy nem látta az erről szóló felvételt, sőt nem is tudott róla, hogy videó készült az esetről, ezért a dolgot a magánélete megsértésének érzi.

Reeves a John Wick harmadik részében. Forrás: Freeman Film

 

Az interjúban kitértek egy másik virális videóra is: arra, amit Will Smith forgatott arról, miért nem vállalta el a Mátrix főszerepét, amit pedig eredetileg neki kínáltak fel. Mint az köztudott, Smith annak idején a Mátrix helyett inkább a Wild Wild West – Vadiúj Vadnyugatot választotta, ami hatalmasat bukott, és szinte minden néző utálja a mai napig – Reeves azonban megvédte a filmet, és halál komolyan kijelentette, hogy neki nagyon tetszett. Megerősítette ezenkívül azt a pletykát is, hogy amennyiben Smith lett volna Neo, nem lehetett volna afroamerikai a Morpheust játszó színész, így Laurence Fishburne helyett Val Kilmer játszotta volna.

A beszélgetés során azért persze szó esett a John Wick filmekről is. Keanu Reeves például elárulta, hogy a forgatókönyv egy korai változata szerint a hősnek azon kívül is volt egy hobbija, hogy nagyon szereti a kutyáját: méghozzá régi bőrkötéses könyvek restaurálása – még fel is vettek egy ezt illusztráló jelenetet, csak végül nem került be a filmbe.

Ami pedig a további folytatások készültét illeti, a sztár szerint egyáltalán nem rajta múlik a dolog, hanem a közönségen, hogy a legújabb John Wick mozit is szeretni fogják-e. Ő ugyanis minden további nélkül játszana még az akciófilmes franchise-ban. „Igen, kopogjuk le. Drukkoljunk (hogy a film sikeres legyen – a szerk.). Számomra (egy folytatás lehetősége – a szerk.) csak azon múlik, hogy milyen a forgatókönyv, és ki a rendező.

Én szeretem ezt a szerepet, szóval szívesen eljátszanám (ezután is)”

– állította Keanu Reeves.


(via Uproxx)