Keanu Reeves és Alex Winter a rajongók zenés mókázását is belerakná a Bill és Ted 3-ba!

A Bill & Ted Face the Music stábja május 20-ig várja az erkélyen léggitározós, kukán dobolós videókat.

Ha minden igaz, idén augusztusban debütál a 29 éve várt Bill & Ted Face the Music. Ám mivel van még egy kis idő a film utómunkálatainak végéig, a két főszereplő, Alex Winter („Őméltósága” Bill S. Preston) és Keanu Reeves (Theodore „Ted” Logan) most arra kérik a rajongókat, hogy ha be akarnak kerülni a film egyik jelentébe, küldjenek magukról egy rövid, bulizós-zenélős videót.

Persze a filmbe való bekerüléshez be kell tartani néhány fontos játékszabályt, amit az alkotók itt ismertetnek.

  • A bulivideóhoz a fenti oldalon meghallgatható zenei alapot kell használni!
  • A nótát el lehet játszani saját hangszeren, de nem akad a sarokban egy Fender vagy Stratocaster, akkor léggitározni és headbangelve táncolni is lehet az eredeti demóra a konyhában, az erkélyen vagy a garázstetőn.
  • Gitározgathatsz a videón egyedül, a macskáddal, a kutyáddal, a nagyival és a tesóiddal is, egy a lényeg: külön a videó miatt lehetőleg inkább ne vonj be haverokat és távolabbi rokonokat, csinálj meg mindent a lakáson belül!
  • Ne lépd túl a 30 másodperces keretidőt!
  • Tartsd be a 2020. május 20-i határidőt!

A rajongóknak kiírt versenyhez a film forgatókönyvírója,  (aki egyébként a Bill & Ted 1-2 idején is társforgatókönyvíró volt) Ed Solomon is adott pár tippet a Collider magazin exkluzív interjújában:

Amikor bejelentettük a harmadik részt, nagyon sok ember kezdte el kérdezgetni, hogyan vehetnének részt az alkotói folyamatban. Mi pedig már az előkészületek alatt is arra gondoltuk, hogy ez pontosan az a közösségi szellem, amit Bill és Ted képviselt, és mindannyian rögtön ráharaptunk. Most, hogy már majdnem befejeztük az utómunkálatokat, készen is állunk rá. Azt szeretnénk, hogy [a videókban] az emberek önmagukat adják és szórakozzanak olyan jól, ahogy csak tudnak. Nem kell túlizgulni a dolgot, főleg mivel most a legtöbb ember az otthonában van bezárva. Csoportos videók is jöhetnek, de csak akkor, ha az emberek betartják a biztonsági előírásokat. De egy szóló produkció is teljesen jó lesz.

Solomon szerint az is nyugodtan videózzon, aki nem ért semmilyen hangszerhez, az is jó, ha egy felmosóronggyal dobolsz egy szemeteskukán, lényeg, hogy legyen vicces. És nyugodtan be lehet öltözni a videóhoz Abraham Lincolnnak, vagy bármely másik történelmi alaknak, sőt, még akár robotnak vagy űrlénynek is, hiszen a Bill & Ted filmek fő üzenete mindig a korokon és csillagrendszereken átívelő, egyetemes boldogságról és szeretetről szólt.

 

(via Collider)