Keanu Reeves már elolvasta a Mátrix 4 forgatókönyvét, szerinte igencsak ambiciózus

A sztár iszonyúan izgatott amiatt, ahogyan Lana Wachowski visszahozza majd Neót a mozivászonra.

Keanu Reeves villáminterjút adott a Entertainment Tonightnak, és a kamerák előtt el is mondott pár szóban egy-két érdekességet a nemrégiben bejelentett Mátrix 4-ről. A riporter arról faggatta, olvasta-e már Lana Wachowski forgatókönyvét, és ha igen, mit szólt hozzá. Íme az 55 éves, de feleannyinak kinéző sztár válasza:

Igen, olvastam. Nagyon ambiciózus, olyan, amilyennek lennie kell!

Reeves a villáminterjú alatt kimondottan vidám volt, ami valószínűleg amiatt volt, hogy ezúttal valójában nem is ő volt a sajtó figyelmének középpontjában. Hanem a féltestvére, Karina Miller, aki producerként dolgozott Jai Courtney legújabb filmjén, a Semper Fi című zsarudrámán, és egy kicsit viccelődött is Reeves rovására azzal, hogy ez most az ő vörös szőnyeges gálája, nem a Mátrix sztárjáé. Reeves saját bevallása szerint iszonyúan izgatott amiatt, ahogyan Lana Wachowski visszahozza majd Neót a mozivászonra. Íme a teljes videó:

A Mátrix 4 forgatókönyvét egyébként Lana Wachowski (korábban: Laurence „Larry” Wachowski) írta, Aleksandar Hemon és David Mitchell segítségével. A testvére, Lilly Wachowski (aki korábban Andy Wachowski néven volt ismert) azonban nem vesz részt a negyedik rész munkálataiban. Az új Mátrix előkészületeit idén augusztusban jelentették be, bár pletykák már korábban is keringtek egy esetleges folytatással vagy reboottal kapcsolatban. Többen már most tudni vélik, hogy Michael B. Jordan (Creed 1-2, Fekete Párduc) lesz a film másik főszereplője, de visszatér a történetbe a Trinityt alakító Carrie-Anne Moss is. A rajongók már most vad találgatásokba kezdtek a sztorit illetően: egyesek szerint a Mátrix 4 össze lesz gyúrva Reeves másik népszerű franchise-ával, a John Wickkel, és Morpheus lesz az új főgonosz! (via IndieWire & Entertainment Tonight)