Keanu Reeves meglepő helyen bukkant fel

Ezenkívül meglehetősen bizarrnak is nevezhetjük feltűnését a SpongyaBob: Spongya szökésben című animációs film előzetesében.

2020. június 11-én mutatják be a magyar mozik a népszerű Nickelodeon animációs sorozat újabb (harmadik) nagyjátékfilmes verzióját, amihez most jött ki az első trailer – és nem kevés meglepetést tartalmaz, hiszen olyan sztárok cameóznak benne, mint Awkwafina, Snoop Dogg és Keanu Reeves, aki ma már akkora popkulturális jelenség, hogy divat lett mindenbe belerakni.

A SpongyaBob: Spongya szökésben sztorija szerint SpongyaBob kis barátja, Csigusz eltűnik, és főhősünk biztos benne, hogy elrabolták, így nincs más választása, mint felkerekedni és megkeresni másik barátjával, a Patrick nevű tengericsillaggal. Utazásaik során pedig összefutnak egy Zsálya nevű zsályával, akit nem más alakít, mint Keanu Reeves. (Ez egy visszaadhatatlan szójáték, a „sage” ugyanis angolul bölcset és zsályát is jelent. A magyar szinkronban nem is adják vissza, itt látható és hallható az eredeti verzió).

Reeves nemcsak a hangját kölcsönzi a fura figurának, hanem képmását is megjelenítik az animációs közegben. További furcsaságként ráadásul ahhoz képest, hogy zsálya, egy ördögszekér közepén jelenik meg a feje. Lényeg a lényeg, az előzetesben vicces kis párbeszédet folytat a Lost City of Atlantic City felé tartó hősökkel (Csiguszt ugyanis Poszeidón rabolta el, és ide hurcolta).

A SpongyaBob: Spongya szökésben az első film azóta, hogy 2018 novemberében elhunyt Stephen Hillenburg, az eredeti SpongyaBob Kockanadrág széria egyik megalkotója. A Nickelodeon egyébként a mozifilm után egy előzménysorozatot is készít majd Kamp Koral címmel, ami a tízéves kis SpongyaBob kalandjait mutatja be.


(via Consequence of Sound)