Keanu Reeves minden szülő rémálmával szembesül az új sci-fiben

Megérkezett a Replicas első trailere, bár a teljes film még nem is készült el. Emellett készül a Bill és Ted-filmek harmadik folytatása is.

A Replicas című sci-fiben Reeves, alias Will Foster egy idegkutatót alakít, akinek családja, felesége és gyerekei egy autóbalesetben életüket vesztik. Foster még a tragédia előtt azzal kísérletezett, hogy hogyan lehet az emberi tudatot számítógépbe átültetni. A baleset után kollégája segítségével titokban klónozással próbálja feltámasztani halott családtagjait, azonban szembe kell néznie egy óriási dilemmával: csak három ember tud visszahozni a életbe, ám a balesetben négy családtagja halt meg. Kit hagyjon hátra? 

A film rendezője, Jeffrey Nachmanoff a New York-i Comic Conon beszélt a készülő filmről:

„Van pár morális és etikai kérdés az emberek feltámasztásával kapcsolatban. Mindig megvan az ára annak, ha az anyatermészettel szórakozol.”

Reeves is beszélt saját szerepéről a filmben: „Ez olyan munka volt, amit tényleg nagyon szerettem… kidolgozni egy ötletet, egy karaktert, egy világot. Imádom a sci-fit, imádom a benne rejlő trójai falovat… minden másfajta műfaj is bele tud illeszkedni a science fictionbe.”

Reeves beszélt egy másik folyamatban lévő filmtervről is: megcsinálják a Bill és Ted-filmek harmadik részét is, aminek egyelőre csak a forgatókönyve van kész Bill & Ted Face the Music címmel, valamint azt is elárulta, hogy a harmadik John Wick-filmet 2019. május 17-én mutatják be, jövőre kezdik a forgatást.

via looper.com