Készül a Macskák filmverziója

A legendás Webber-musical feldolgozásában a legnagyobb sztárok és énekesek fognak szerepelni.

A Working Title produkcióját Tom Hooper, A nyomorultak és A király beszéde Oscar-díjas direktora rendezi, olyan művészekkel a főbb szerepekben, mint a Dreamgirlsszel befutott, szintén Oscar-díjas Jennifer Hudson, Taylor Swift, James Corden és Ian McKellen.

A forgatás novemberben kezdődik Nagy-Britanniában. A forgatókönyvet a Billy Elliotot író Lee Hall jegyzi, aki Andrew Lloyd Webber musicalje alapján dolgozott. A világ talán leghíresebb musicaljének számító Macskák T.S. Eliot macskákról szóló 1939-es költeményein alapul, de a filmverzió nagyban támaszkodik majd a Webber-adaptációra.

Forrás: Suhaimi Abdullah / Getty Images

 

Jennifer Hudson a Grizabella nevű cicát fogja játszani: ő az az egykor szebb napokat látott öreg macska, aki a Memory című híres dalt énekli a darabban. Azt még nem tudni, a többi sztár mely macskákat formálja majd meg.

A Working Title-t vezető Eric Fellner és Tim Bevan nevéhez kapcsolódik egy másik népszerű színpadi musical, A nyomorultak vászonra adaptálása. A 2012-es film összesen három Oscart nyert, így van esély rá – főleg ilyen sztárokkal a főszerepben –, hogy a Macskák is remek lesz. Webber musicalje egyébként nemcsak a londoni West Enden és a New York-i Broadwayen megy nagy sikerrel, de hazánkban is: 35 éve játssza folyamatosan a Madách Színház, ahol az évtizedek során több mint egymillió néző látta.


(via Variety)