Készül Az ördög Pradát visel folytatása

De könnyen lehet, hogy Anne Hathaway már nem fog benne szerepelni.

Régóta rebesgetik, hogy folytatást kap a 2006-os Az ördög Pradát visel című vígjáték, és a pletykák különösen azután erősödtek fel, hogy a film főszereplői, Meryl Streep, Emily Blunt és Anne Hathaway újra összeálltak a színpadon idén februárban a SAG-gálán.

Meryl Streep, Emily Blunt és Anne Hathaway a 2024-es SAG-gálán (forrás: Michael Buckner/Variety via Getty Images)

 

A szereplőkkel kapcsolatban azonban egyelőre nincs megállapodás, és a Disney hivatalosan nem is kommentálta a hírt (a 2006-os film finanszírozója a Fox 2000 volt, és a felvásárlását követően ez a cég is beolvadt a Disney-birodalomba). Az viszont biztos, hogy Az ördög Pradát visel forgatókönyvírója, Aline Brosh McKenna már dolgozik egy lehetséges folytatáson, azzal a Wendy Finermannal karöltve, aki a 2006-os film producere volt.

A film sztoriját bizonyára mindenki jól ismeri: Miranda Priestly, a divat legnagyobb hatalmú úrnője tökéletesen ellenőrzése alatt tartja „a divat Bibliáját”, a Runway Magazine-t, az összes munkatársa életét megkeserítve (Meryl Streep karakterét a Vogue divatmagazin híres-hírhedt főszerkesztő asszonyáról, Anna Wintourról mintázták). Miranda új munkatársa, Andy Sachs, a frissen végzett főiskoláslány (Anne Hathaway) azonban egyáltalán nem illik a képbe: szürke, jellegtelen, tökéletes ellentéte a cégnél dolgozó díváknak. Innentől kezdődik az igazi haddelhadd, amely során Andy fokozatosan bebizonyítja a rigolyás főnökasszonynak, hogy komoly feladatokat is rá lehet bízni...

A Puck magazin értesülései szerint a folytatásban még mindig Miranda Priestly a Runway főszerkesztője, de a magazin a könyvkiadás pénzügyi nehézségei miatt gondokkal küszködik. Emily Blunt, aki az első filmben még Priestly asszisztense volt, ezúttal egy olyan luxusmárka vezetője lenne, amelyik a Runway-ben akar hirdetni. Anne Hathaway visszatérése viszont nem került szóba, és a színésznő maga is jelezte az E! magazinnak a nemrég bemutatott filmje, a The Idea of You promóciós körútján, hogy számára kétséges a folytatás:

Nem hiszem, hogy ennek a történetnek a folytatása valaha is el fog készülni.

(via The Hollywood Reporter)