Két új Mission: Impossible-folytatásra írt alá szerződést Tom Cruise

2021-ben és 2022-ben kerülnének moziba a filmek, Christopher McQuarrie lesz mindkettő rendezője.

Tom Cruise és Christopher McQuarrie rendező két újabb Mission: Impossible-filmre szóló szerződést írt alá a napokban. Az egyelőre alcím nélküli produkciók 2021 és 2022 nyarán kerülnek majd a mozikba – azért csak ekkor, hogy addig Tom Cruise-nak legyen elég ideje leforgatni és promótálni a 2020 nyarára időzített Top Gun: Mavericket. A Variety mozimagazin úgy tudja, hogy a Mission: Impossible franchise 7-8. részét egyszerre fogják leforgatni Tom Cruise-ék, vagyis nem lesz egyéves szünet a munkafolyamatban, mint a Bosszúállók: Végtelen háború és a Bosszúállók: Végjáték között. A folytatások ténye egyébként betonbiztos: maga Tom Cruise írta ki a premieridőpontokat a Twitterére:

A Mission: Impossible jelenleg az egyik legnépszerűbb és legjövedelmezőbb, nem szuperhősös brand: az 1996-os első film óta összesen 3,5 milliárd dollárt kaszált a Paramount stúdió Tom Cruise látványos akciózásaival.

Christopher McQuarrie a franchise legutóbbi két részét, a 2015-ös Titkos nemzetet és a 2018-as Utóhatást rendezte. Ám mivel ő Cruise kedvenc forgatókönyvírója és rendezője (korábban a Valkűrön, a Jack Recheren, a Múmián és A holnap határán is együtt dolgoztak, valamint McQuarrie írta a Top Gun 2 forgatókönyvét is), elég komoly esély van rá, hogy a továbbiakban már végig ők ketten fogják tovább vinni a Mission: Impossible franchise-t. (via Independent)