Kevin Smith nem rendezne Batmant, de adott néhány ötletet

A Shop-stop rendezőjét is megkérdezték a DC szuperhősbohózatának újabb szánalmas fejezete kapcsán.

Nem is tudjuk, sírjunk vagy teli szájjal röhögjünk a temérdek bénázáson, amit a Warner művel az úgynevezett szuperhős univerzumával. A teljesség igénye nélkül: a képregényfilmjeik gurujának kikiáltott Zack Snyder tehetségtelen kutyaütő, a forgatókönyveket valószínűleg tizenöt perc alatt írták vécépapírra, amit utána el is használtak, “kreatív indokokra” hivatkozva több rendező is otthagyta a filmeket, a Wonder Woman állítólag egy nézhetetlen vacak lett, a Flash is a sokadik rendezőjét keresi, most meg a Batman játszó Ben Afflecknek lett elege az egész marhaságból.

Rendezni nem akar, de talán a forgatókönyvet még megírja és marad a Maszkos Muskétás szerepében. Talán - mert a legújabb pletykák szerint már egyáltalán nem fűlik a foga a szuperhősködéshez. Meg lehet érteni. Új filmje, Az éjszaka törvénye csúnyán megbukott, és Affleck már a film promóciós körútján is teljesen kiakadt azon, hogy senki nem kíváncsi a Dennis Lehane regényéből készült gengszterdrámára, mindenki csak a Batman kapcsán nyaggatja. Alapból óriási érdeklődés kísér egy-egy új képregényfilmet, és tekintve, hogy Affleck egészen jó rendező, még nyomasztóbb lehet a helyzete. Egyértelmű, hogy jó filmet akar, de a többi DC-film körüli hercehurcát ismerve, a Warnernél óriási tökfejek dönthetnek. Már a béna Batman Superman ellen is látványosan megviselte Afflecket.

A rajongók rögtön megrohamozták Kevin Smith-t, hogy rendezze meg ő a Denevérember kalandját. Valamiért senki nem tudatosította benne, hogy remek párbeszédeket ír, de rendezőként, pláne akciófilm rendezőként csapnivaló - hízelgőnek találta, de  szerencsére nemet mondott.

Azt viszont elmondta, milyen variációknak örülne a legjobban. Javasolta a Hush megfilmesítését, amiben Batman összes fontosabb ellenfele feltűnik, így még illene is a nagy univerzumépítésbe. Kár, hogy a Hush nagyon rossz történet. És mivel rossz, a végén Warnerék még filmet is csinálnak belőle.

Smith másik ötlete már sokkal jobban hangzik: mi lenne, ha George Miller (Mad Max - Fury Road) megfilmesítené Frank Miller kultikus képregényét, a The Dark Knight Returnst. A nagy DC moziverzum előtt Miller egyébként belevágott egy Igazság Ligája filmbe, de végül nem lett belőle semmi. Affleck Batmanjéhez felhasználtak vonásokat a képregény öreg, kiégett, brutális címszereplőjétől, de azért korai lenne már az első saját filmjében nyugdíjazni.

Abban viszont biztosan lehetünk, hogy ez a kalamajka jó darabig nem fog megoldódni, bár eléggé úgy tűnik, hogy már most megette a fene az egészet, ennél csak keszekuszább lesz az egész história. De talán a Warner végre észreveszi, hogy rajtuk röhög a fél világ.