Ki ez a babaarcú gyilkológép? – Dylan O’Brien portré

Íme, itt egy csupa izom, szőrös pasas az Amerikai bérgyilkos címszerepében, aki terroristákat öl, és olyan furcsán ismerős. Hát persze, hogy tinisztárként láttuk már…

Dylan O'Brien 1991. augusztus 26-án született New York Cityben, New York államban, és elsősorban ír, olasz, angol és spanyol felmenőkkel rendelkezik. Édesanyja Lisa Rhodes, egykori színésznő, édesapja Patrick O'Brien operatőr. Van egy lánytestvére, Julian. Springfield Townshipben, New Jerseyben lakott a család, egészen, ameddig Hermosa Beachre, Kaliforniába nem költöztek, amikor Dylan 12 éves volt. Már 14 éves kora óta szereti a közönséget, kezdetben saját videóit osztotta meg Dis Be My nevű YouTube csatornáján, amit végül csak azért fejezett be, mert elfelejtette a jelszavát. 2009-ben érettségizett le a Mira Costa gimnáziumban, és némi gondolkodás után nem tanult tovább, hanem a színészetet választotta.

Dylan

2011-ben kezdődött színész karrierje, amikor is jelentkezett az MTV új sorozatába a Teen Wolf - Farkasbőrben-be. Eredetileg Scott McCall szerepéért ment el a meghallgatásra, ám amikor elolvasta Stiles szövegét, inkább az ő karakterét szerette volna eljátszani. És mint tudjuk, természetesen megkapta a szerepet, a sorozat pedig 2011. június 5-én el is kezdődött első évadával - nálunk a sorozat 2012 nyarán startolt, de közben gyorsan eljátszotta a High Road című vígjáték egyik szerepét. 2012-ben a The First Time című romantikus vígjátékban játszott, és kedvesével Brittany Robertsonnal szerepelt együtt. Néhány sorozatos epizódszerep következett, majd a Gyakornokokban Owen Wilson és Vince Vaughn mellett egy Stuart nevű srác bőrébe bújt – miközben a Teen Wolf aktuális évadát is leforgatta.

Dylan

Majd az Éhezők viadala sikere nyomán jöttek az utópisztikus tini fantasy kalandfilmek, mint amilyen a James Dashner bestsellere alapján készült Az útvesztő is volt, aminek történetesen ő kapta meg a főszerepét. A film sikeres lett, és kapott egy folytatást is. 2015 májusában főszerepet kapott a Mélytengeri pokol című, valós eseményen alapuló katasztrófafilmben Mark Walhberg oldalán. 2016 februárjában kezdődött el az Útvesztő 3. része, a Halálkúra forgatása, amely során Dylan súlyos balesetet szenvedett: éppen egy járműre volt szíjazva egy jelenet készítésekor, ahonnan leesett, egy autó pedig elütötte - így a Halálkúra elkészülte és bemutatása jócskán elcsúszott, a trilógia utolsó része 2018 januárjában kerül a mozikba.

Most pedig itt van címszereplőként kigyúrtan és a film felében elég szőrösen Michael Keaton oldalán az Amerikai bérgyilkosban, ahol már felnőtt férfiként játszik, szinte alig lehet ráismerni. És ennek fényében furcsa elképzelni, hogy legközelebb megint tiniként láthatjuk az utolsó Útvesztő filmben és a Teen Wolf utolsó epizódjaiban. És ha valaki vágyik néhány lényegtelen érdekességre, a legjobb barátja Tyler Posey, tud dobolni, gitározni és zongorázni is, ráadásul régebben a Slow Kids At Play zenekarban játszott. A baseball a kedvenc sportja, 14 évesen csókolózott először, rossz szokása a körömrágás és a dohányzás, szereti nézni az X-Faktort, de nem szeret edzeni és diétázni, van egy kutyája, Maggie.

Dylan