Ki lesz a Kevin Feige-féle új Star Wars főszereplője? Brie Larson? Keanu Reeves? DiCaprio?

Beindultak a vad találgatások. A Lego és a Hasbro közben elspoilerezett két új szereplőt a Skywalker korából.

Még szinte magunkhoz sem tértünk a sokkból, amit Kevin Feige Star Wars-filmjének bejelentése okozott, máris elindultak a találgatások, ki lesz a főszereplője a Marvel producerpápájának saját Csillagok háborúja-sztorijában. Az ugyanis biztos, hogy Feige „egy nagy sztárt” is leigazolt a produkcióhoz, csak azt nem árulta még el, hogy pontosan kicsodát. A nagy találgatást és a gombamód megszaporodó rajongói konteókat a Marvel stúdió új kedvence, a Marvel Kapitányt alakító Brie Larson lovagolta meg legügyesebben, aki azonnal kitett egy Star Wars-témájú képet a Twitter oldalára, amin fénykarddal és Jedi köntösben pózol az aranyszínű protokolldroid, C-3PO mellett:

Jelenleg Brie Larson mellett ők a legnagyobb esélyesek a rajongók szerint az új Star Wars-film főszerepére:

  • Hugh Jackman, aki most már ráér évekre elkötelezni magát egy új franchise-hoz, hiszen sok-sok szuperhősfilm után a 2017-es Logannel örökre szögre akasztotta Rozsomák adamantium karmait.
  • Keanu Reeves, akit Feige állítólag évek óta rá akar beszélni egy Marvel-filmes főszerepre, de a sztár eddig nem akart kötélnek állni. Viszont a Cyberpunk 2077 című videojátékot elvállalta, akárcsak a Mátrix 4-et és a Bill és Ted 3-at, amiknél azért sokkal menőbb lenne egy fénykardos Sith vagy Jedi szerepe egy új Star Wars-filmben.
  • Viola Davis ugyan a Suicide Squad 2-höz már elígérkezett, de mivel aktuális sikersorozata, a Hogyan ússzunk meg egy gyilkosságot? épp az utolsó évadához ért, ráérne szerepelni egy Star Wars-filmben. Nem mellesleg Oscar-díja és Golden Globe-ja is van.
  • Michael B. Jordan a Fekete Párduc miatt már eleve dolgozott a Disney-vel, viszont állítólag tele van filmtervekkel (Matuzsálem, A Thomas Crown-ügy, a következő Rocky-folytatás), nemigen érne rá.
  • Tilda Swinton: a Marvel-filmekben már feltűnt, mint a varázslórend egykori vezetője, így a Disney nagyon jól tudja, mire számíthat tőle. Ráadásul a színésznő legutóbb a Sóhajok remake-ben több karaktert is eljátszott, így a kaméleonszerű átváltozásait jól ki lehetne aknázni egy Star Wars-mozifilmben.
  • Christian Bale egy ideig komoly esélyes volt a Solo főszerepére – no nem Hant alakította volna, hanem a fiatal csempész mentorát, akinek a szerepe végül Woody Harrelsonhoz került. Bale ráadásul jóban van a Lucasfilm elnökasszonyával, Kathleen Kennedyvel is, hiszen amikor gyerekszínészként leforgatta A nap birodalma című Spielberg-filmet, Kennedy maga pátyolgatta, és ő segített neki, hogy később felnőttként is színész lehessen, ne kallódjon el úgy, mint Macaulay Culkin meg a többi gyereksztár.
  • Leonardo DiCaprio saját bevallása szerint is nagy Star Wars-rajongó, de eléggé megválogatja a szerepeit: George Lucas annak idején neki is felajánlotta a fiatal Anakin Skywalker szerepét az előzménytrilógiában, de ő végül nem kért belőle. Persze amióta az Oscar-díjas Joaquin Phoenix elvállalta a Joker főszerepét, és a film Arany Oroszlánt nyert Velencében, azóta már nincs annyira kőbe vésve, hogy egy Oscar-díjas sztár csakis díjhalmozó művészfilmekben szerepelhet, popcornmozikban soha.

És miközben a fél világ az új Csillagok háborúja-film főszereplőjét találgatja, a Lego és a Hasbro elspoilerezték két új Star Wars IX-szereplő kilétét. Az egyik egy Boolio nevű, vicces kinézetű, halszerű űrlény, akit az új Millennium Falcon-készletbe tettek bele, így valószínűleg fontos szerepe lesz a saga lezárásában.

Kép: Youtube / Lego / Hasbro

 

A másik új szereplő C-3PO kis cimborája, egy Babu Frik nevű idegen lény, aki a Hasbro legfrissebb akciófigura sorozatában, a Black Seriesben tűnt fel, mint mókás miniatűr sidekick. (via Sreenrant & The Hollywood Reporter & Digital Spy)