Kiborult a bili: egyre több szexuális zaklatás derül ki Hollywoodban (is)

A Harvey Weinstein körül kipattant botrány óta nyomasztóan nő a szexuális zaklatással vádoltak listája.

James Toback

Korábban már mi is írtunk róla, hogy az író-rendezőt nők százai vádolják szexuális zaklatással, köztük Selma Blair, Rachel McAdams és Julianne Moore is. Az ügy kezdetén Toback lekezelően és arrogánsan reagált, hazug kurváknak nevezte őket, ám azóta nyomozás folyik ellene.

 

Kevin Spacey

A Star Trek: Discovery egyik színésze, Anthony Rapp megosztotta a nyilvánossággal, hogy amikor ő mindössze 14 éves volt, az akkor 26 éves Kevin Spacey leteperte őt. Spacey reakciója valóságos atombomba volt: azt nyilatkozta, hogy nem emlékszik az esetre, nyilván az alkohol miatt, és a biztonság kedvéért coming outolt egyet, hogy ezután meleg férfiként él. A hollywoodi homoszexuális közösség érthetően kiakadt, hiszen Spacey melegségével mossa össze a pedofíliát, ugyanakkor coming outja ebben az összefüggésben rettenetesen ártalmas és ízléstelen. A Netflix hirtelen felfüggesztette a Kártyavár forgatását, és a színésztől egy komoly díjat is viszavontak. Ezek után még két férfi jelentkezett, hogy Spacey szexuálisan zaklatta őket.

 

Dustin Hoffman

Anna Graham Hunter, aki 1985-ben asszisztensként dolgozott Hoffman mellett, azt állította, hogy a színész többször fogdosta és disznó dolgokat mondogatott neki. Hoffman bocsánatot kért, és hozzátette, hogy ő igazából nem ilyen ember. Még ugyanazon napon egy másik esetre is fény derült: 1991-ben Wendy Riss Gatsiounis író-producernek tett elég egyértelmű szexuális ajánlatot.

 

Jeremy Piven

 Ariane Bellamar színésznő, egykori Playboy Playmate Twitteren írta meg, hogy a Törtetők főszereplője többször tapogatta őt. Piven tagadta a vádat.

 

Andy Dick

A most forgó Raising Buchanan munkálatai közben a színész állítólag legalább négy stábtagot csókolgatott, nyalogatott tapogatott és mondott lnekik disznóságokat. Dicket kirúgták a filmből, a vádakat tagadta, bár hozátette, "lehetséges", hogy nyalogatott embereket. 

 

Ben Affleck

Miután az MTV Total Request Live című adásában megfogta Hilarie Burton mellét. Twitteren kért bocsánatot.

 

Roy Price

Az Amazon Studios egyik vezetője lemondott, miután az Ember a fellegvárban producere (és Philip K. Dick lánya) Isa Hackett szexuális zaklatással vádolta.  2015-ben, amikor a San Diegoi Comic Conon promózták a sorozatot, a fárasztó nap után Price azt mondta a nőnek egy taxiban, hogy: “Szeretni fogod a farkamat." Hackett világossá tette a férfi számára, hogy nem érdekli, és egyébként is leszbikus, felesége van és gyereke. Még aznap este, az Amazon partiján Roy Hackett mögé lépett, és annyit súgott a fülébe: "Anális szex."

 

 

Chris Savino

A lármás család alkotóját tucatnyi nő vádolta zaklatással. Kiderült, hogy Savino valóságos  szexuális ragadozó volt (volt, akivel részegen SMS-ezett, miközben maszturbált, és képet küldött a péniszéről), és aki visszautasította őt, azt ellehetetlenítette a Nickelodeonnál. A gyerekcsatorna kirúgta Savinót.

 

Andy Signore

A népszerű Honest Trailers kitalálóját szexuális zaklatással, illetlen SMS-ek küldözgetésével és a női dolgozók iránti disznó beszólásokkal vádolták többen is. Egy vizsgálat után kirúgták.

 (A The Wrap összeállítása alapján.)